Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csivava vagy magyar vizsla?

Csivava vagy magyar vizsla?

Figyelt kérdés

Lehet furán hangzik a kérdés, de ez a két fajta áll nagyon közel a szívemhez.... Ez ellen nem tehetek! :)

Van egy nagy testű kutyánk, aki kinn lakik az udvaron és van egy havannaink, aki természetesen a lakásban él.

DE, szeretnék egy olyan kutyust, aki passzol benti tartáshoz, nem olyan kényes a szőre, mint egy bichonnak és el tudna kísérni a napi futásomra, ami olyan 4-5 km. Egy vizsla jobb társ lenne a sporthoz, a csivi meg a benti pici kutyusomnak lenne jobb társa, vagy nem?

Akinek van kedve ebben a kissé fura kérdéseben állást foglalni, az ne habozzon megtenni!!! :)

2011. dec. 22. 20:37
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
A kis havanesem-től borzalmasan sok a szőr a házban, főleg télen... Úgy hogy még egy kis szőr igazán nem árthat meg! :) Persze azért küzdök ellene a porszívóval! ;)
2011. dec. 23. 20:39
 22/33 anonim ***** válasza:

Na igen :)

Ha látod a szőrt, az még szerencsés :)

Nekem a múltkor égett nagyon a fejem.. A kutyámnak világos a szőre, az ülőgarnitúránk sem éppen sötét. Leporszívózom én mindig, de hát nem veszem észre a szőrt rajta.

Átjöttek anyuék, sötét ruhában és leültek az ülőgarnitúrára. Úgy néztek ki utána... Mindenki kapott egy ruhakefét :D

2011. dec. 23. 20:45
 23/33 A kérdező kommentje:
Háát, ilyesmi a legjobb családban is előfordul... :D Mókás lehetett!
2011. dec. 23. 20:57
 24/33 A kérdező kommentje:
Ennyi segítő válasz még soha nem érkezett egyetlen kérdésemre sem, pedig már volt néhány... Tényleg elképesztő ez a kutyus, mert ez csak a vizslának köszönhető! :)
2011. dec. 23. 21:13
 25/33 anonim ***** válasza:

Vegyél egy Furminator Classic-ot (Vaterát ajánlom, feleannyiba kerül onnan, mint a gyártó honlapjáról rendelve), ez rengeteg elhalt aljszőrt kiszed! El sem hinnéd, milyen hatásos, még ilyen rövid szőrű kutyánál is. Heti kétszer alaposan átfésülöd, és alig lesz szőr a házban. Ja, és még egy szavazat a vizslára :)

De őszintén, ha ilyen sportos vagy, szerintem gondolkodj el egy törzskönyves kölyökben, több ok miatt: a menhelyre szaporítóktól származó, bizonytalan származású vizsla kerül, és mivel sajnos divatkutya lett, megjelentek a betegségek, ízületi gondok, diszplázia, idegrendszeri problémák stb. Lehet, hogy szoros rokonkeresztezésből lett, mert sok lelketlen gazember csak a pénzt látja a kölykökben, hogy milyen lesz az egészsége, hová kerül, az mindegy. Sok vizsla a betegsége miatt végzi az utcán... Aztán, ha komolyan belelendülsz a sportba, magával visz a lendülete, a magasabb szintű versenyekhez kell a papír. A törzskönyvvel garanciát kapsz arra, hogy a kölyök egészséges, szűrt szülőktől, nem beltenyésztésből származik, rendszeresen féregtelenítve és oltva volt. És te neveled, szocializálod pici korától, ami egy ilyen érzékeny lelkű fajtánál különösen fontos, hiszen fogalmad sincs, milyen előélete volt egy felnőtt kutyának, hogy nőtt fel. Nem a menhelyek ellen akarok beszélni, magam is sokáig önkéntes voltam (költözésig), de sajnos tapasztalatból ajánlom ezt neked... :(

A vizsla még törzskönyvvel se egy drága fajta, ha meg kiemeled, hogy hobby célra kell, még kevesebb.

2011. dec. 28. 18:36
 26/33 A kérdező kommentje:

Furminatorunk már van! :D Már csak a kutyus hiányzik, de nagyon. A vételt még megfontoljuk, mert a párom is inkább venne, én még mindig nem. De majd kialakul.

Az etetésén gondolkoztam a napokban... Ti milyen kajával etetitek a vizsitek és mennyi kell abból havonta? Royal minőség vagy annál kevesebb is megfelel?

2011. dec. 28. 23:14
 27/33 anonim ***** válasza:

Nekem ugyan nem vizslám van, de nagyon ajánlom a tápot!

Happy Doggal etetek, prémium minőség, de közép kategóriás ár, én nagyon elégedett vagyok :)

2011. dec. 29. 08:45
 28/33 anonim ***** válasza:

18:36-os vagyok. Sajnos nálam volt ideiglenesben egy fantasztikus vizsla-agár keverék, imádtam. Először akkor találkoztam vele, mikor odakeveredtem a menhelyre, nem tudták bezárni, mert minden rácson kifért, szó szerint csontváz volt, de mindenkit imádott. Pár hónap múlva meglátogattam, mert hihetetlen módon a városomba került, és ismertem is a tulajt. A kutya fél méteres láncon volt a lépcsőhöz kötve (nem túlzok), és állandóan verték, hogy bevaduljon, mert nem őrizte a házat, túl barátságos volt... Azonnal megszerveztem az elhozását. Hónapokig foglalkoztam vele, eleinte egy hangos szótól, hirtelen mozdulattól, vagy ha meglátott valamit a kezünkben bepisilt, elmenekült. Sajnos sosem gyógyultak be a lelki sebei, mikor azt hittem, rendben van, egyszer kiváltott valami egy pánikrohamot, és sokkot kapott séta közben. Ez megesett néhányszor, egyszer órákra eltűnt. Sajnos a pulinktól eltanulta, az okos húgaim meg még biztatták is rá, hogy ugasson, fenyegetően lépjen fel az emberekkel. De félt. Hiába könyörögtem, nekik ez vicces volt. Aztán rászoktatták, hogy felugráljon (az volt az első, amiről leszoktattam). Szerintem csak az én bosszantásomra, hiszen semmi jó nincs abban. A szüleim meg elpasszolták, azzal az indokkal, hogy fellöki a nagyim, és kiszámíthatatlan. Ennek már öt éve. De még nem tettem le arról, hogy visszaszerzem őt, egy öregasszonynál él, sosincs sétáltatva :(

És sajnos nem egyedi eset az övé.

De persze előfordulhat kivétel is.

2011. dec. 29. 09:31
 29/33 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! A Happy Dog nem hangzik rosszul, de régen nem volt nagyon olcsóbb, mint egy RC vagy más hasonló tápok... Majd utána nézek azért!

Köszi a tippet! A nagytestű kutyánk RC-t kap, a pici pedig hypoallergen Acanat...

Az utolsó válaszoló története elég szomorú, de nagyon jó ember vagy, remélem sikerül amit szeretnél!

2011. dec. 29. 10:07
 30/33 anonim ***** válasza:

Happy Dog most jó árban van, én 12eFt-ért rendelem a netről a 15 kg-os Maxi Baby-t :)

A felnőtt tápja pedig még olcsóbb...

2011. dec. 29. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!