A kutyám tegnap éjjel szült, de el sem mozdul a kölyke mellől. Mit tegyek? (pontosabb infók lent)
Persze, sokkal rosszabb dolgok is történhettek volna, de basszus :/ Felelős állattartás nem lesz soha, ha nem cseszik le valamilyen módon azokat, akik nem felelősen tartanak állatot.
Válaszért meg nem kell hisztizni, megkaptad már. Vidd le, ne engedd fel, amíg nem pisil-kakil, aztán mosd le, vagy takarítsatok utána otthon. Ennél többet nem lehet érdemben hozzászólni a témához.
Az hogyha a születésük után az anya mellől elvesztek két kicsit , és elaltatjátok őket az egyáltalán nem humános dolog ha megölünk egy kutya kölyköt !!
Gratulálok , őszintén! Nyugodtan lepontozhatsz.
14 évesen lehetne annyi eszed hogy azt a drágalátos kutyádat ( akit borzalmasan sajnálok , megértem hogy félti a kölykét ha egyszer csak ki megy a szobából és a háromból egy kölyke marad csak meg) ivartalaníttatod.
Tudod ebbe bele kellett volna gondolnod életem !
Őszintén jó nagy p_raszt vagy a családoddal együtt , az állat elaltatása = HALÁL. Azaz egyáltalán nem humánus.
-.- Remélem téged is valaki ilyen humános módon fog eltenni lábalól!!!!
Az lett volna a jobb dolog, ha a kölyköknek lelkiismeretes, rendes gazdát keresnek és aztán nyomon követik a sorsukat az elkövetkező kb. 15 évben, mert az, hogy megszülettek anya gazdáinak felelőssége volt. Ha nem találnak gazdit, akkor nagyobb a gond, de ahogy látom, meg sem próbálták. Csak azt nem tudom, hogy a "későn vettük észre" mit takar, mert ha egy hónapja észrevették, máris el lehetett volna kezdeni gazdikat gyűjteni.
Számomra az a legnagyobb baj, hogy esélyt sem adtak a kölyköknek az életre, ha már megszülettek.
Ráadásul, ha jól emlékszem (Kérdező, javíts ki, ha tévedek!) az előző kérdésénél azt mondta, hogy az állatorvosuk NEM VÁLLALTA a vemhes szuka ivartalanítását, mert, úgymond, túlságosan előrehaladott állapotban volt... Na, itt kezdődik a gond!
Ezt sokkal dühítőbbnek tartom, mint akárhány elaltatott kutyakölyköt.
Lehetett volna másik állatorvostól szakvéleményt kérni, de általában egy földi halandó nem szívesen száll szembe egy diplomás állatorvos véleményével. Különösen, ha pl. a környéken nincs másik.
Ja, megtaláltam:
"A kérdező kommentje:
Nemrég jöttünk orvostól...és már nem lehet vele semmit csinálni. Még műteni lehetne, de az nagyon kockázatos, az életébe kerülhetne."
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2457489-a-kut..
Itt is megkapta a magáét (többek között tőlem is), de lassan már megsajnálom a sok minden miatt, amit a fejéhez vágtok. 14 évesen tényleg nem sokat hathat a szüleire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!