A kutyám tegnap éjjel szült, de el sem mozdul a kölyke mellől. Mit tegyek? (pontosabb infók lent)
Későn vettétek észre? Komolyan ez a kifogás/magyarázat?
Felelős állattartás, Magyarország, 2011...
Próbáld meg levinni sétálni, de mikor hazaérsz vele ne enged a kicsihez míg nem mostad le a mancsát és az emlőjét!. ;)
Am. Kedves !bunkó! válaszolók 14 évesen ti mit csináltatok volna? a szülei felnőttek ők döntenek! És ha mondjuk úgy járt mint mi (a boxot szétszedte a kóborló kan kutya) akkor mit tudott volna tenni? Sajnos nem mindenkinek van 20E forintja hogy kipakoltassa a kutyát és sok állatorvos meg se csinálja!! És ők humánusan elaltatták nem pedig megfojtották! nem kéne ezért bántani.. ha nem tették volna azért menne az oltás (na igen ez magyar ország!)
Kedves kérdező: te pedig ne foglalkozz az ilyen bunkó f***kalapokkal! ;)
Fogadd el, hogy a kutyádnak ez a kölyök a legfontosabb és ha már volt annyi lelkierőtök (vagy épp, hogy nem volt lelkiismeretetek), hogy két kölyök állatot megtudjatok ölni, akkor vállaljátok azt is, hogy takarítotok az anya után.
Mellesleg ha nem akartatok kölyköket, viszont nem tudtátok kellően megakadályozni, miért nem ivartalanítottátok? Ezt csak elítélni lehet.
Ha már egyszer megszülettek miért nem élhettek?
Amúgy csodálkozol hogy nem hadja ott a kölykét? Fél hogy azt is elveszitek. Amúgy lett volna olyan akinek kell keverék kutya. Nekem most csak 2 ismerősöm is keverék kölyköt keres.... Szóval azért lehetett volna neki gazdit találni de erről ennyit...
én azért vettem magamhoz anno a kiskutyámat, mert hallottam, hogy el akarják őket altatni, mert keverékek lettek..
nem sok tündéribb kutyát ismerek nála, imádom, már 5 éve. ha akartál volna, találtál volna gazdát annak a két kiskutyának. van, ahol 11 születik..
Hát én ezt nem értem. Oké, hibáztak, nem pakoltatták ki a vemhesség alatt, elcseszték. De azért nekiesni, mert két bizonytalan származású, bizonytalan jövőjű kölyköt humánusan elaltattak?
Annyi választ olvastam már itt a fórumon, aminek az volt a lényege, hogy a szaporítás milyen egy mocskos dolog, hogy hogy lehet megengedni, hogy minden hátsó udvarban orrba-szájba fialjanak a keverék kutyák, akiknek a kölykeire rossz esetben menhely, jobb esetben egy másik hátsó udvar vár, ahol a gazda az ivartalanítást hírből sem hallotta.
Szerintem a kérdező családja azon túl, hogy nagyot hibáztak azzal, hogy nem pakoltatták ki a vemhes szukát (értelmetlen a "mi lett volna, ha" variációkon háborogni, sajnos) véleményem szerint a körülményekhez képest helyesen cselekedtek.
Inkább humánus altatás (nem földhöz csapás, nem nyakkitekerés, nem ásóval agyonverés, nem kukába kidobás) két öntudatlan kölyöknek, mint hogy megtartsák őket 8 hetes korukig, amikor is a cukiságuk elcsábít valakit, aztán fél éves korukra láncra kerülnek, esetleg befedezi őket a szomszéd kutya és kezdődik az egész elölről.
Belátták, hogy nem vállalhatják a felelősséget, hogy megfelelő otthont találnak két keverék kölyöknek, és eszerint cselekedtek. Kinek kell manapság keverék kutya?! És ha nem tudnak 100000% biztonsággal kiegyensúlyozott, hozzáértő, anyagilag viszonylag jól álló gazdát felmutatni, akkor bármilyen felháborító és igazságtalannak tűnő is, marad az altatás.
Én is sajnálom a két kölyköt, félreértés ne essék. De ha valaha ilyen helyzetbe kerülnék, én is ezt tenném valószínűleg, méghozzá a felelős állattartás jegyében (ismét mondom, nem kellett volna idáig fajuljon a dolog, de megtörtént és kész). Menteném, ami menthető, nem tömném tovább (potenciálisan sem!) a menhelyeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!