Kérdésem azokhoz szól, akik kutyáikat lakásban/házban tartják:hogyan oldjátok meg, hogy séta után a kutyus ne vigye be a piszkot a házba?
Én csak az ismerőseimnél látom egy-egy esős/nedves séta után:
-Labrador: törülközővel áttörli a kutyát.
-Kicsi, göndör keverék: kutyaruha + fürdőkádban tiszta vizes láböblítés
-Uszkár: vízálló kutyaruha, törölgetés, nagy esőben nincs séta.
Emellett naponta porszívózás a lakásban, kutya rendszeres fésülése, kozmetikázása.
Ha csak az udvarra "csapom ki" őket pisi-kaki erejéig, utána nem hagyom, hogy kapásból berohanjanak a helyükre, hanem 1) van egy vezényszó, hogy "sztep", mire mindkettő észvesztett toporzékolásba kezd, még a küszöbön kívül. Utána 2) a konyhába küldöm őket, ahol műpadló van, ergo könnyen takarítható. 3) Esetleg törülközővel áttörlöm a lábukat.
Ha séta utáni fülig-sáros állapotról van szó, irány a fürdőkád, meleg vízzel lezuhanyozom a hasukról-mancsaikról a sarat, aztán törülközővel nagyjából áttörlöm, hajszárítóval nem vesződök. Nem tudom, ők utálják-e jobban vagy én, de naponta egyszer belefér. Utána 1-2 óráig nem mehetnek ki, nehogy megfázzanak. Én meg takaríthatom a kádat... váh.
A rongyos törülgetés is jó, leszedi a kosz nagyját, és a kutyák nagyon szépen megtanulják, hogy ezen át kell esni bemenéskor, tartják a lábukat meg minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!