Miért nincsenek szuper prémiumtápok a boltokban?
Nem értem miért kell ilyen dolgokon vitázni!
Aki megengedheti magának,hogy Acanát meg Orijent vegyen annak gratulálok,szerencsés gondos gazfi!
Viszont aki Chappy Darling Friskasszal etetti a kutyáját az is lehet ugyanugy gondos gazdi sőt még lehet hogy gondosabb is mint aki megveszi az Acanát (nem biztos hogy az de elképzelhető)Most sok ember nem tehet arról,hogy nem tudja megvenni az Acanát meg az Orijent!Van aki nem is akkarja én személy szerint megvenném a kutyámnak de így is havi 5000-ret költök a kutyámra és maggamnak semmit nem veszek (13 éves vagyok) megyek anyuékhoz dolgozni!És mindig hagyok a zsebpénzemből!Majd ha eljön az idő,hogy vegyek neki Acanát akkor megveszem addig marad a Darling + kiegészítő mégis oylan jó nézni mikor olyan jóízűt eszik utána alszik egy nagyot!
És nem hiszem hogy ezen a haszon oldalon kuytakajákon meg pontozásokon kellene vitázni!Inkább segíteni a másiknak és nem röktön "megtámadni/kiosztani aztán a másik is mond valami sértőd és elkezdődik a vita!
Mivel a kutya nem egy tárgy... Miért akar valaki kutyát tartani, ha nem tud neki biztosítani mindent? Ha nem tud neki megvenni egy jobb tápot akkor hogy fogja elvinni állatorvoshoz ha hirtelen szükség van rá? Mondjuk megcsípi egy picike kullancs és ki kell fizetni egy 15ezret hirtelen a vizsgálatra meg a gyógyításra? Az Acana amit veszek csak 6ezer. :)
És HA PONT a te kutyád lesz ronda, lesz fekete helyett szürke a szőrű és dús helyett ritkás, és lesznek egyéb súlyosabb betegségei a Chappi miatt akkor ŐSZINTÉN fog vígasztalni, hogy a szomszéd néni maradékkal eteti és mégis a földig ér a gyönyörű szőre? Meg azért mert a Bodri üknagymamája kint a pusztában kenyérhéjat és csontot evett és mégis 20 évig élt... Hát ezt nem hiszem el, másrészt olyan is volt az a kutya... Nem volt se szép, se boldog, nem érezte magát jól, csak épp hogy eléledegélt...
Különben meg akinek nincs pénze mondjuk az olcsóbb Acana-ra az hogy vesz színhúst? Jah hogy az csirkeláb? Miért nem te eszed azt?
Különben azt vettem észre, hogy akik Chappi-vel és társaival etetnek az a kutyákról úgy más téren sem tudnak valami sokat... De azért azt hiszik, hogy tudják milyen arányban kell főzni a kutyának, hogy megfelelő legyen, mikor sokan még azt sem tudják, hogyan neveljék meg... Érdekes módon még a tapasztalt kutyások is inkább táppal etetnek, minthogy eltalálják főzéskor az arányokat, mert sokkal egyszerűbb... És szerinted hány olyan ember van aki ilyen tápokkal etet, de elmegy kikérni egy tenyésztő véleményét, hogy hogyan kell főzni a kutyának? :D Inkább ez a vicces... Azt megnézném, hogy minden Chappi-s meg Pedigree-s ember a tenyésztőkhöz rohangál...
A kutyának elég fontos a szeretet, d enem attól lesz egészséges...
És akinek nincs pénze és felelősen gondolkozik, az meggondolja hogy legyen-e kutyája, ha nem tud neki biztosítani mindent. Mert én ha szeretem az állatokat, akkor úgy is szeretem, hogy esetleg nincs pénzem és így nem vállalom, hogy ez a kárára mehet és inkább nem veszek kutyát...
Én nem nézem le ha valaki ilyennek etet. Engem az zavar, hogy egyszerűen nem értik meg, hogy miért rosszak ezek a tápok, miért kell lehetsőgség szerint jobbal etetni és hogy miért nem megfelelő a kacsafej a kutyának... Ehelyett a könnyebb utat választják és lesznobozzák, lenézik az embert aki lehet hogy több dolgot tud a kutyákról... Engem ez zavar...
Ja és nekem is van kutyám aki régen rossz tápokat evett... Nem túltenyésztett fajkutya csak egy ismeretlen kis fajta akit mindenki keveréknek néz... Nincs is semmi baja, túlélte a kullancsot pedig csak három nap múlva tudtuk orvoshoz vinni és egy hétig tökölt vele, túlélte, hogy megtámadta egy roti, igen semmi baja csak éppen bűn ronda, kevés a szőre és nem fekete, és már fáj a lába pedig csak 8 éves, és akkorákat kakilt, hogy alig fért a lapátra, a vedlése augusztusban kezdődött és alig akart neki visszanőni... Ja lehet, hogy pont én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy az én kutyámnak ártottak a rossz tápok, de neked sem lesz vigasz, ha véletlenül a tiédnek is... Akkor még gyerek voltam, szóval nem én dönöttem a kutyáról, de most ha nem lenne pénzem nem lenne kutyám sem, mert egyszerűen fáj a szívem ha ránézek, hogy milyen lett... Aki akkor is kutyát akar, zha nem tud neki mindent megadni az önző... Persze egy kóbor kutyának én is inkább a Pedigree-t választanám mint az utcát, de jó lenne, ha kevesebben etetnének ilyenekkel, és megértenák, hogy nem rosszból mondják nekik... Magyarországon a kutyákról nem sokat tudnak az árlagemberek, olyanokat sem amik szükségesek egy családi kedvenchez is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!