Melyik módszer vált be nektek a kutyusotoknál?
Én mindig azt mondom, hogy az a jó módszer, ami hat a kutyára. Na meg amira a gazdi képes, mert azért vannak olyan módszerek, amik isteniek, csak a gazda nem alkalmas rá, hogy azzal neveljen (ilyen pl. én és a klikker, remek dolog, de hogy én kivárjam, mire a kutya megmozdul... kizárt). Szóval nyugodtan próbálj ki mindent, amit olvasol, és maradj annál, ami a leghatásosabb.
Annyit mindenesetre előrejelezhetek, hogy a bútorra urgáláson nem segít az ignorálás, és az emberre ugráláson is inkább kölyköknél válik be. Én a tiltást javaslom, hogy lecsapódjon a kutyában, hogy ez nem csak hatástalan, de kimondottan nem kívánatos cselekvés. A tiltást persze be is kell tartatni, tehát nyakörv megfog, leránt, leültet, megdicsér. De az is segíthet, ha csak picit jelzésértékűen rálépsz a kutya földön maradt lábaira. De mondom, próbálj ki mindent, és azt használd, ami működik :)
Nem tudom, valahogy rám sosem akart ugrálni. Nekem mindig kérnem kell, ha azt akarom h rámugorjon :D
Viszont a párom...na ő be se tud jönni az ajtón :D Sajnos ő úgy áll hozzá h zavarja, de leszoktatni nem igazán akarja. Szóval nálunk evidens, h ki a főnök. Amúgy jó módszerek:
-átnézel rajta, de szerintem nem túl kellemes addig is elviselni, h ugrál mint az őrült.
-"ledobod" magadról és rászólsz erőteljesen h nem
- drasztikusnak hangozhat de nem az: mikor rajtad ágaskodik, rálépsz a hátsó lábára. NEM MEGTAPOSOD, csak épp annyira lépsz rá, h KELLEMETLEN legyen, de ne fájjon. Tehát ne azon a lábadon legyen a testsúlyod. Rendkívül hamar rájön a kutya arra, h ha felugrik az emberre, az kellemetlen érzés a hátsó lábára.
És egy kis sztori: ismerősöméknél voltunk, akkor voltam ott először, mondta a srác h van két kutyija, az egyik rendkívül ugrálós. Mondtam h oké, engem nem zavar. Csakhogy mire odaértünk úgy ömlött az eső, mintha dézsából öntenék, a kutyik meg kint voltak épp a vackukból. Szóval láttam h rohan felém egy spani irtó sáros lábbal :D Gondoltam h az első ugrást ki kell bírnom, kicsit sáros leszek, nem baj. Kétszer néztem el neki, utána a harmadiknál elkaptam a grabancát erőteljesen de nem hangosan rászóltam h nem és letettem a földre. Ott csak nézett h mia....?, én meg bámultam rá és közben minden procikámmal próbáltam at sugallni, h NE UGRÁLJ, mert megbánod...(persze eszembe se volt bántani, nem az én módszerem, plusz nem is az én kutyám). A párom meg a srác közben az autóval voltak elfoglalva. Aztán hívtak engem is h nézzem meg a motort benne. Mentem, a kutya meg csak bandukolt mögöttem farokcsóválva. Én meg miközben belenéztem a motorházba, simiztem a kutyát, aki csak álldogált ott. A srác meg hitetlenkedve kérdezte, h ugyan mi az istent tudtam csinálni 5 perc alatt, amitől befejezte az ugrálást... :) :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!