SOS Rágta magát a kutyám és nyüszített?
Tegnap este a kutyusom odafordult a hátsó lábához, pontosabban a combrészéhez és elkezdte "rágni". Persze nem rágta, nem is tudom hogy mondjam pontosan, odatette a száját és mintha bogarászott volna benne. Ezt máskor is szokta csinálni, ugyan nem tudom miért, talán ez is a vakarózás egyik formája, de tegnap miközben rágta magát elkezdett nyüszíteni. Kb 3 másodpercig nyüszített, aztán felállt és csóválva mnet a játékáért.
Megnéztem, nem látok ott se sebet, se semmi mást.
Mire gondoljak??
Irány az állatorvos, vagy ne aggódjak?
Egyébként semmi más tünet nincs, vidám, eszik rendesen, játékos, aktív.
Esetleg lehet, hogy férges?
Nagyon örülnék, ha megosztanátok velem a tippjeiteket, mert feleslegesen nem szeretnék állatorvoshoz menni, pár háte voltunk fültisztításon és 15ezer forintot elkért a doki...
Persze ha baj van, akkor viszem.
Előre is köszönöm!
Jó, ha szerintetek szükséges akkor viszem dokihoz... Azért vaciláltam, mert budapesti vagyok és az itteni állatorvosok sajnos nem olcsók...
Az esetleg nem lehet, hogy poros a bundája és azért viszket neki? Kerti kutyus, durván egy hónapja lett fürdetve.
Ajjaj valaki itt bolhás lett!
Vegyél bolha irtót! :)
Csak vakarászta magát!
Megnézetem.
Viszont nem hinném, hogy bolhás, mert ugye elvileg a spot-on véd az élősködők ellen.
Egyébként egyik ismerősöm szerint lehet, hogy száraz a kutyám bőre.
Ha így van, akkor nála ezt hogyan lehetne kezelni?
szia!
Figyeld, hogy nem sebesedik-e, mert nyüszítve a rühes bőrt szokták rágni! Ugyanis annyira viszket neki, ahogy a rühatka mászik a bőr alatt. És az még rád nézve is veszélyes.
A legjobb ha elviszed az állatorvoshoz. Lehet allergia, de lehet rühes.
A doki majd csinál pár vizsgálatot (bőrkaparék stb...) és kiderül :)
Utolsó:
Fú nektek akkor szuper dokitok lehet.
Mi budapestiek vagyunk és én azt tapasztaltam, hogy itt alig nézik meg a kutyust és nagyon drágák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!