Valakinek akinek volt már huskyjai segítsen mert én már teljesen tanácstalan vagyok? (első kutyáim)
NAh szóval arról van szó,hogy van 2 szibériai husky-m(fajtatiszta tk-s) 1 hónap van köztük 2 szuka és azt vettem észre ,hogy az ídősebb (8 hónapos) szótfogad bármit megcsinál nekem ,még a fiatalabb(7 hónapos) az mintha probálgatná a határokat lassabban ül le mindig várakozik és csak utána csinálja meg a parancsot.Na és azt szeretném ,hogy a fiatalabb is rögtön csinálja meg a parancsokat,ezt,hogy birnám elérni?:O
pedig elöző hónapba még poráz nélkül is tudtunk sétálni nyugisabb helyen.Én vagyok a falkavezér (elméletileg) mert mindig előre engednek az ajtóba , csak akkor esznek ha engedélyt kapnak rá (én "eszek"belöle elöször ). Amugy okosok csak mintha a kicsi sokat probálkozna.bocsi a pontatlan fogalmazásért meg a helyesírási hibákért de melóba vagyok itt meg sietnem kell.Válaszotokat előre is köszönöm és bocsi ,ha már volt ilyen kérdés.
Jól látod, kezdi feszegetni a határokat.
Úgy néz ki, hogy a fiatalabb dominánsabb fazon.
Ezért nem szokta soha senkinek két kutyát adni.
Ha már az elsőt megnevelték, akkor jöhet a következő.
A póráz nélküliséget felejtsd el egy időre, mert most kezdenek kamaszodni és kipróbálják meddig mehetnek el.
Sok-sok gyakorlás kell, és nulla engedékenység. Ajánlom a 20 méter hegymászókötelet a behívás gyakorlásához.
Természetesen tisztába vagyok 1 husky makacsságával és ezért szeretem bele ebbe a fajtába :).
Az idősebb már tűzlt és azóta "lenyugodott" bár ő mindig is megadó kutyus volt inkább megadja magát minthogy konflikusba kerüljön,a másik kutyusom meg jól látjátok picit dominánsabb ,és ezt néha még más kutyákkal is elakarja játszani pl.:megakarja hágni amit nem nagyon engedek mert én úgy vagyok vele,hogy ne fitoktasság a dominanciájukat amikor velük vagyok,sőt még akkor sem ha esetleg egyedül vannak.
A poráz nélküli sétákat már elfelejtettem mert most jön a "nehéz ídőszak".Pedig eddig mind a kettővel úgyanannyit foglalkoztam:) nah de akkor rástartolok még többet a kicsire.Köszi a válaszokat ,ment a zöld kéz.
és a rögtön megcsiálját idézőjelbe értettem :D utána olvastam a fajtának még mielőtt megvettem őket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!