Miért kell felszedni?
Azért kell felszedni, mert fertőzés forrása lehet. PL. férgességé, vagy más súlyosan fertőző betegségé.
Azért is, mert alapvető együttélési norma, nemcsak a kutya nélküliek utálnak kutyaszarba lépni. Nekem 2 nagy testű kutyám van, a szántóföldön és az erdő mélyén kívül mindehol összeszedem. Nem hiszem, hogy szeretsz úgy kutyát sétáltatni, hogy bokáig jársz a kutyaszarban. És egyébként azt se értem ez számodra miért kérdés. A felelősségteljes kutyatartáshoz ez is hozzátartotik.
Én még kölyökkorában összeszedtem, de most már egyáltalán nem.
Majd ha ugyanabban a parkban ahová járunk a kutyánkkal, nem kell árgus szemmel figyelnem az állatot, hogy meg ne egyen megint egy adag EMBERszart, akkor én is összeszedem.
A hajléktalanok nálunk ott potyogtatnak ahol nekik tetszik, nekik szabad??
Nem egyszer fordult elő, hogy a kutyám beleevett...ez sem higiénikus.
Az én kutyám legalább oltott, féregtelenített szemben a hajléktalanokkal.
szia!
ha az erdőben végzi a dolgát, az nem káros. róka, muflon, vaddisznó is oda végzi... (más kérdés, hogy ahol kutyaszagot érez a vad, azt jó ideig elkerüli, de én nem bánom, utálom a vadászokat... a magaslesek környékén jól megfuttatom a kutyákat.)
mg ha ott is fel kellene szedni, ilyen alapon én meg a lovasokra lehetnék kiakadva, mert ők aztán tényleg nem szedik fel...
mondjuk a lócitromot könnyebb is észrevenni...
vagy a pásztorokra, mert a rét, ahova sétáltatni járok tele van kecske, juh meg tehénsz.arral.:D
a kutyáim kedvenc csemegéje...
ha lakott területen végzi a dolgát, akkor viszont mindenképpen szedd fel!
(egyébként a kutyának sem jó, ha játék közben sz.rban hempereg...)
én falun lakom, a közelben vannak újonnan épült házak, utána már egy mező, körtés és erdő jön. minden új beköltöző oda viszi a kutyáját, és nem szedi fel a piszkot...
mondanom sem kell, hogy szerencsétlen kisgyerekeknek nem egy nagy élmény ott kismotorozni...
(az én gyerekkoromban még iszonyú jó hely volt pesti parasztok és bunkó, beképzelt kutyásoktól mentesen...)
a szóval ne legyél tirpák, szedd fel.:) nem olyan nagy dolog.
én 4 óriás után szedegetem, akkor talán más is túléli...:)
(bár nem haragudnék meg érte, ha falura is raknának ki közkukákat...)
a pesti kutyások ilyen szempontból könnyen beszélnek, ott 50 méterenként van egy szemetes...
Lesülne a bőr a képemről, ha nem szedném össze. Ez annyira alap. Én világ életemben utáltam, ha valaki szemetelt.
Márpedig ami a környezetnek nem a szerves része, az szemét. A kutyasz@r pedig nem tartozik közéjük, ezért összeszedem.
Na az ilyenek miatt szoktam anyázni, mint te, amikor kakiba lépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!