Border collie? Mit tudsz róla, a tartásáról?
Nem megfelelő.
A border collie egy nagyon nagy mozgásigényű, nem első kutyának való fajta.
Nagyon okosak,és ezt egy tapasztalatlan gazdánál ki is használják,ott verik át és játszák ki,ahol csak lehet.
Ezen kívül ha nem mozgatják le eléggé,ha nem fárasztják le agyilag,akkor tombolni és rombolni fog az állat.
Valamint mi lesz,amikor jobban fognak érdekelni a bulik?Ha egyetemre mész? Mi lesz a kutyával,marad a szüleidnél?
De ha mindennek eleget tudsz tenni,akkor remek kutyád lesz. Sokakat ismerek,akiknek első kutyájuk fitalon border lett,és jobb kutyát nem is akarhatnának. Csak megfelelő foglalkozás,elég idő,kitartás és következetesség kell hozzá.
Nekem van egy borderem, ő a negyedik kutyám, de sajnos már egy nincs velünk. Elmondható, hogy a másik két kutya együtt kevesebb energiát/időt igényel mint a border önmagában. Remélhetőleg terápiás kutya lesz belőle, egyébként játszik/tanul/mozog és kiválóan dolgozik. Okos és kedves állat, de nagyon érzékeny és ha lát egy kis esélyt, megpróbál átverni.
Ha elfogadsz tőlem egy jó tanácsot, akkor most keresel egy fiatal kutyát (a menhelyi keverék a legjobb ♥ nekem is van belőle :) ) és egy nagyon jó kutyát nevelsz. Pár év múlva pedig kiderül mi is lesz veled, középiskola stb, és ha belefér az életedbe akkor jöhet a Border Collie. Azért jobb így, mert sokkal tapasztaltabb leszel egy kutya után, mert már sok mindent meg tudsz tanulni egy remélhetőleg kevésbé aktív kutyával. Másrészt nagyon sokat jelent a bordernek, ha nincs egyedül és van kivel játszania, így ő sem rombol. Nem tudom hogy bírnék az enyémmel, ha a másik két kutya nem segítene lefárasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!