Golden vagy Borde collie?
Mind kettőt!:D
De én inkább Border colliet mert, értelmes, tanulékony, aktív, kissé félénk, érzékeny. Amerikában népszerű – kedvencként tartják.
Ha bírsz rájuk költeni meg minden akkor én mind a ketőtt vennék!:D
Golden kicsit nyugodtabb fajta a bordert viszont testileg és szellemileg is ki kell fárasztani, mert különben keres magának elfoglaltságot, - pl felássa a kertet meg minden, őt muszáj mindennap futtatni, sportoltatni, és tanitani.
Egyébként nehéz e két fajta között választani.
Én kiskorom óra goldent szeretnék mert minden pozitiv tulajdonsága megvan hozzá.
A border még nincs annyira túl szaporitva mint a golden.
Szerintem bordert vegyél. Nei megfelel minden körülmény amit biztosithatsz számára!
a két fajtában csupán annyi a közös, hogy mindkettő nagyon "trendi" manapság...
az egyik egy terelő fajta, a másik vadász, két külön világ. ha ennél jobban nem tudod leszűkíteni, akkor betérhetsz egy menhelyre is, jófej, játékos kutyákat ott is találni.
amúgy hogy a fenébe ne lenne a border szaporítva...?
"bordert viszont testileg és szellemileg is ki kell fárasztani, mert különben keres magának elfoglaltságot, - pl felássa a kertet meg minden, őt muszáj mindennap futtatni, sportoltatni, és tanítani."
Nekem Border collie kutyám van tényleg ki kell fárasztani mert ha ki megyek az udvara akkor már hozza a labdáját h dobjam el, de egyáltalán nem ás, nagyon okos és hűséges kutya, könnyen tanítható!!!:D Nagyon ragaszkodik hozzám, amikor el megyek otthonról, fel megy a disznó ólra és kinéz a kerítésen és elkezd sírni de addig amíg csak bír. Amikor haza megyek akkor meg ugrál rám, ugat, annyira örül nekem h pisil is.:D (1éves, kan, kis fain kutya:D)
Szerintem Border collie-t vegyél, amúgy én úgy tudom h a Golden nem ugat sokat.
Sok sikert a kutyushoz (Border collie-hoz)!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!