Hogy kell gondozni, rendben tartani egy border collie szőrét?
Heti egy-két alapos fésülés-kikefélés, több nem, mert az viszont már árt neki. Gondolom, ennek a mikéntjét akarja megmutatni, mert nem teljesen mindegy, hogy csinálja az ember (irány, erősség), hogy a kutya ne rémálomkánt élje át, és a bundája is szép legyen.
Illetve még akkor kell átkefélni a bundáját, ha előtte sűrűn gazos területen futott-hempergett, mert képes magába gyűjteni egy csomó gazt. :)
Füves, gyomos területen (rét) való sétáltatás, futtatás után érdemes nagy gondot fordítani a kutyus füleire, mivel aránylag hosszú a szőre: Könnyen belejut a toklász, és ha mélyre megy, azt már csak állatorvos szedi ki.
Kölyökkorától érdemes hozzászoktatni a fésüléshez, gyengéden, óvatosan, hogy hagyja minden testrészét fésülgetni illetve kefélni -a hasuk elég érzékeny.
Sok örömet a kutyushoz! :)
Tudom,hogy már régi ez a kérdés, de azért válaszolok rá...
Nekem border colliem van, és csak egy hátránya van. A szőre. Egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni. Hiába van állandóan fésülve stb., a farka nekem soha nem szép.
Szóval ha belevágsz, akkor hajrá. Mondtam is kutyámnak, hogy több ilyen belőled nem lesz, mert nem gondozom a szőröd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!