Baj ha kocogok a staffimmal?
Fél éves, eddig háromszor voltam vele kocogni kb 20 percet ( csiga tempóban ).
Tetszik neki, élvezi, csak nem tudom, hogy árt e ez az izületeinek. Hagyjam abba?
Egyébként gyönyörűen izmosodik tőle a combja, feneke. De ha káros ránézve, akkor nem viszem többé. Csak azért gondoltam , hogy nem lehet belőle baj , mert napi szinten egy órát rohangál , bírkózik a többi kutyával.
Vélemények?
Ha nincs ráerőltetve a kutyára a mozgás, és nem erőlteti meg magát, akkor kétlem, hogy ártana neki. 20 perc egy féléves kutyának meg sem kottyan. Fokozatosan emelheted a távot, időt, tempót.
A lényeg, hogy ne hirtelen kezd el mozgatni, nála is fontos a "bemelegítés", ne ugráljon. A kerékpár melletti futás már inkább megviselné az ízületeit, de egy kis kocogás biztosan nem árt.
Ettől függetlenül ami fontos: megfelelő kondíció, ne legyen túlsúlyos, és kapjon ízületvédőt (Synoflex, Luposan, Glycoflex, stb.)
a lassú kocogás a lehető legjobb módja a mozgatásnak, a kutyák természetes vándorlási sebessége kb. ennek a temponak felel meg...
Persze kocogni is akkor érdemes és hatékony ha már megy a pórázas séta.
köszönöm az újabb válaszokat! megnyugodtam:)
igen megy neki a pórázon séta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!