Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam le a kutyát...

Hogyan szoktassam le a kutyát morgásról?

Figyelt kérdés
Van egy 6 hónapos körüli kiskutyám, és mostanában ha adok neki csontot akkor amikor elkezdi enni, és én hozzáérek morog rám. Eddig csak kicsit, de fokozatosan egyre agresszívben. Más ételt ha adok neki akkor nem, de ha csont is van benne , akkor nem lehet hozzá érni. Ma meg csak odamentem hozzá, miközben egy csontot rágót és elkezdet morogni. Valahogy le lehet szoktatni, hogy ne morogjon rám? Szerencsére kis termetű kutya, de nem értem mért csinálja ezt. Válaszokat előre is köszönöm.
2011. nov. 17. 15:15
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Ajánlom Jan Fennel: Kutyapszichológia című könyvét

Itt elolvashatod, nagyon hasznos olvasmány kutyásoknak.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. nov. 17. 22:48
 22/24 anonim ***** válasza:
Próbáld meg nem egyszerűen csak etetni. Fogj egy csontot a kezedbe, állj oda elé és nem add neki oda, addig ameddig nem higgad le, nem ül le, nem megy magától a helyére, stb. Ez egy jó kis türelem játék :) A csont, az valamiért minden kutyának nagyon bejön. Legalábbis én ezt tapasztalom. Azt rágják, ropogtatják, talán valami különleges érzés lehet nekik, amit oda nem adnának senkinek. :) Ha én enni adtam, adok a kutyáimnak, sosem mentem oda a táljukhoz és öntöttem bele nekik, ameddig ott forogtak, ugráltak körülöttem. Mindig beküldtem a helyükre őket, és ott is megvártam, amíg lefeküdtek, és a lihegést is abbahagyták. Volt, hogy vissza bementem a házba, otthagytam, nem kapott, mert nem higgadt le. Most amikor kiszólok, hogy megyünk enni, akkor teker be a házába, lefekszik és nyugodtan, higgadtan nézi, amint adok neki enni, és megvárja, amíg elmegyek onnan. Utána szólok neki, hogy menjél, egyél szépen. Akkor nekilát, de nem habzsol, hanem kényelmesen megeszi. Persze, amikor még kisebb volt, neki is voltak "csontos" megnyilvánulásai, akkor volt az, hogy a grabancánál elkaptam és letepertem hang nélkül, a csontot meg elvettem tőle és nem is kapta vissza. Most már bármelyik családtagom, beleértve a legkisebbeket is, oda mehet, etetheti, mert nem löki fel őket még véletlenül sem, hanem vár csendben nyugodtan a helyén.
2011. nov. 20. 10:53
 23/24 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Kb. egy hete amikor adtam neki csontot, és morgott rám. Akkor megfogtam a grabancát, és megráztam, meg kapott egy kis verést a csontot meg eltettem. Azóta minden étkezésnél előbb leültettem, és csak az egyél szóra engedem, hogy egyen. Ma gondoltam kipróbálom a csontos dolgot, és először csak tartottam előtte, és nem nyúlt érte, várt aztán mondtam neki, hogy egyél akkor elvette a kezemből a csontot. Amikor megsimogattam nem morgott rám , el se akartam hinni, úgy örülök. Viszem sétálni is, még nem megy zökkenő mentesen, de már alakul. Tudja, már az ül, és pacsi türköt, és marad parancsot, de ezt még finomítani kell. Még egyszer köszönöm mindenkinek a válaszokat. :)
2011. nov. 24. 11:40
 24/24 anonim ***** válasza:
Na, ilyet öröm olvasni. :) További jó kutyázást!
2011. nov. 25. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!