Hogyan szoktassam le a kutyát morgásról?
Kedves okoska előző! Mint írtam, sosem morgott rám a kutyám, bármit el tudok tőle venni, DE! evés közben békén hagyom. Ne forgasd ki amit írtam. 3 kutyám van, hidd el, elég jól neveltek.
Íme:
http://www.youtube.com/user/CsErika72?feature=mhum#p/a/u/2/D..
Szerintem pedig nem csak az evésnél dől el a falkavezérség. Ha más irányban is vezér vagy, nem félti tőled a kutyád az ételt, ilyen egyszerű. És továbbra is hagyom a kutyáimat nyugodtan enni! Ennyi! Nem kell ehhez rémtörténeteket gyártani, hogy így meg úgy lesz akkor ha...
Előző válaszoló: nem akartalak megsérteni. Felpontoztam a 17:04 és 17:06 válaszaidat, egyetértek velük, sőt őszintén le a kalappal, hogy így meg tudtál nevelni egy kuvaszt (és két berni pásztort). És nem nyalizásból mondom.
Én se azt mondtam, hogy könyékig túrjunk bele a kutya fejébe minden étkezés közben, ha kutya lennék, én se tolerálnám. :) Nem kell bizdergálni - amint megtanulta, hogy ha kedvem szottyanna, akár elkezdhetnék belenyúlkálni a szájába.
Amivel nem értek egyet, az a "Ha már egyszer odaadtad neki az ételt, az övé" félmondatod. Ételre ez többé-kevésbé igaz is, de itt csontról volt szó, ami pedig nem az a műfaj, amit egyszerre megehet. Én speciel nem szeretem, mikor a nyálkás műcsonttal kocognak mindenhova a kutyáim, lehetőleg míg rá nem lépek.
A dominancia nem csak az etetésen dől el, ez 100% igaz. De gondolj bele, ha valaki itt kér segítséget, az azt jelenti, hogy ő nem tud annyit a témáról, mint te, vagyis a probléma minden összetevőjére kíváncsi, és nem elég annyit mondani neki, hogy "ne piszkáld evés közben, úgysem ez a bajok gyökere". Ha félreértik a szavaidat, az se jó.
Szóval ne vedd személyeskedésnek, se okoskodásnak, nem annak volt szánva, csak segíteni szerettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!