Mit gondoltok az eb adóról?
Illetve mi lesz azokkal,akik a kutyákkal sportolnak. Nem tenyésztők, nincs semmi bevételük a kutyából.Csak szeretik és boldogok,ha együtt sportolhatnak.
Ha van kedvetek csatlakozzatok ehhez a facebook csoporthoz:
Nagy segítség lenne...
Az lesz velük h szépen ivartalanítják a kutyáikat.
Akik meg a kutyákból élnek azokat nem sajnálom, dögöljön meg mind...mint a napokban leleplezett csivavás. A kutya NEM megélhetési forrás. A kutya társállat. Undorítóak azok akik ezt figyelmen kívül hagyják és szaporítják agyba főbe....
És kit nevezel sportkutyának? És honnantól? Elindult vele egy versenyen? Van elért egy bizonyos eredményt?
Nekem van egy A3as (agility - legmagasabb kategória) keverékem. Már rég nem versenyzünk, de akkor ő most sportkutya??
Én egyet értek vele,de nem mindenkit köteleznék erre.Pl.az állatorvosoknak adtam volna nagyobb hatáskört.Ők ismerik a gazdákat,tudják a kutyák körülményeit,tőlük meglehetett volna kérdezni,h milyen a körülménye a kutyáknak.Csak azokat adóztattam volna meg akik nem megfelelően bánik a kutyájával,és persze a szaporítókat,de őket keményen.Már most olyat hallottam 1 ismerősömtől,aki sajnos szaporító,h majd amennyit ő bevall,azután fog adózni.Van 4 fajta kutyája amit szaporít és plusz még kettő.Nemrég vittem a kutyámat az orvoshoz-éves szervizre-és panaszkodott,hogy sok szaporító van a környéken,de nem tudnak mit tenni ez ellen,nincs hatáskörük erre.ezt kellett volna rendezni és nem azokat kurogatni akik rendesen tartják a kutyát.A tenyésztőket sem adóztattam volna meg,hiszen náluk jobban senki nem ismeri és szereti az adott fajtát..
Bár nekünk nem kell fizetnünk,mert ivartalanítva van a kutyánk,kap chipet is és ennyi, hosszútávra gondolkodok vele kapcsolatban:) A macskáim is ivartalanítottak ha esetleg jönne a macskaadó.Nem is értem,miért nem a macskák lettek megadóztatva,ők sokkal többen vannak.
Szerintem olvasd el mi van írva az üzenőfalra. Magyarországon létezik egy Magyar Kutyasport
Szövetség, ennek vannak tagjai,akik a Nemzeti Sport Szövetség tagsági kártyájával rendelkeznek. Ezeknek a sportolóknak a kutyáit nevezik sport kutyának,mert különben bárki mondhatná,hogy az övé az.Nem lehetne megfogni...
Lép be az egyik egyesületében, indulj versenyeken és kapsz kártyát.
"Ivartalaníts, ne adózz!
Magyarisztán... Mindenki a kibúvót keresi, holott jó is... lehetne az ebadó. Aki nem akar fizetni, az ivartalanítsa a kutyáját, vagy vásárlás helyett fogadjon örökbe menhelyről ivartalanított kutyát!
Aki fizet, az alapot teremthet azoknak a kutyáknak az ivartalanítására, akinek a gazdája erre önerőből nem képes.
Helyi adó, rajtunk múlik, hogy a helyi önkormányzat hogy használja fel.
Ami energiát az adó elkerülésébe feccölnek emberek máris, annyival hegyeket lehetne helyi szinten megmozgatni... bármelyik másik országban, de ez Magyarország...Bővebben
Készítette: Illatos Út Max"
Forrás: facebook
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!