Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet így kutyám, ha...

Hogy lehet így kutyám, ha folyton gond van a szomszédok kutyájával?

Figyelt kérdés
Röviden vázolom a felállást: mi kertes házban élünk, a szomszédunk a közeli rokonunk, ezért köztünk nincs kerítés. Van egy 10 éves kutyám, aki imád itt élni. Viszont a rokonunk/szomszédunk 1,5 éve hozott magának egy rotit a menhelyről, ráadásul kant, olyat mint a mostani kutyám, és persze szétverték egymást...azt a megoldást találtuk ki, hogy 4-ig az én kutyám van elengedve, 4 után meg az övék...utána viszont láncra kell vernem(megjegyzem utálom,mikor meg kell kötni, gyűlölöm emiatt a rokonainkat). De a kutyám már öreg, habár azóta már nem verekednek, és megszokták egymást, de nem tudnék kutya nélkül élni, és a mostani kutyám után is szeretnék egy kutyát tartani, de nemt udnám elviselni, hacsak egy percre is meg lenne kötve, vagy bezárva egy kennelbe. Szuka kutyit meg nem akarnak a szüleim...és természetesen a kerítés nem lehet, merthát ők a rokonaink...én mér mondtam,hogy akor meg költözzünk el, de természetesen erre is hajthatatlanok...mit csináljak? Költözzek el én? Vagy mivel tudnám rávenni a szüleimet, hogy egy rohadt kerítésben eggyezzenek meg? Azért ne tartsak kutyát, mert a szomszéd elkényeztetett fia kihozott egy roti kant a menhelyről, és utána nem is tanította be, nem is foglalkozik vele, és szétveri az én kutyámat, és a következőt is? ahh....köszönöm a hszeket :(
2009. máj. 9. 10:22
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
84%

"és azt mondták, hogy dehát az a mi részünkön van, azt csináltassuk meg mi, ha zavar."

Nem igazán értem, hogy ha ilyen "jó" a viszony köztetek, akkor miért ragaszkodtok mániásan ahhoz, hogy ne legyen kerítés.

2009. máj. 9. 11:25
 22/43 A kérdező kommentje:
nem én ragazkodom,ha megtehetném, már holnap kerítést huzatnék. A szüleim akarnak jó viszont ápolni velük :) meg igazából néha jófejek, együtt szülinapozunk (grrbrr),meg ilyenek,de a kutyákat semmibe sem veszik. Az nekik csak egy kutya, amit láncra lehet verni,a legolcsóbb táppal lehet etetni. De amúgy más témában lehet velük beszélni, és nomrálisok. De kutya témában maradi bunkók. Az én szüleim még nomrálisabbak, fizetik a kutyaiskolát, drága tápot vesznek Csöpinek:), néha még ők is megsétáltatják, ha éppen sokat kell tanulnom. De a közös kerítésre...pff. "Dehát ők mégis csak a rokonaink" Herótom van ettől...
2009. máj. 9. 11:31
 23/43 anonim ***** válasza:
100%
És nem tudsz a ti telekrészeteken körbekeríteni a kutyusnak valami nagyobbacska részt? Még mindig jobb, mint a lánc. És persze vidd el mindennap legalább másfél-két órára sétálni.
2009. máj. 9. 11:33
 24/43 A kérdező kommentje:
egy kennelre gondolsz? hmm...végülis ez is megoldható lenne. De napi 1-2 óra mozgás nem túl kevés egy boxernek?
2009. máj. 9. 11:36
 25/43 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kédező kiállításra szeretné vinni a kan kutyját akkor már nyugodtan békén lehetne hagyni az "inkább ivartalanított szukát menhelyröl" dumával. Én is ivartalanítás párti vagyok, de komolyan monddom az embernek elmegy az életkedve ettöl az egésztől amikor annak ellenére is azt nyomják, hogy tudják mit szeretne a kérdező. Szíve joga hogy olyan kutyát vegyen amilyet akar.

Ha a szüleid ellenzik a kerítést akkor érdemes lehet telekhatáron kihúzni pár szál villanypásztort, és akkor van is kerítés meg nincs is. De közös lónak túrós a háta, így szerintem mindenképpen sulykolni kéne a kerítés kérdést, főleg ha elmagyarázod, hogy kutyát szeretnél, kiállításra szeretnél járni.

Baromság az hogy ha egy kutyát elvernek onnantól kezdve vége a karrierjének és muszály ivartalanítani. Fejsérülések miatt tudtommal még egy kutyát sem raktak ki a ringből. (persze nem nyílt seb stb...)

2009. máj. 9. 11:39
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Sétának szerintem elég a másfél-két óra. Nem kennelre gondoltam, inkább afféle kifutóra, ahol azért mozogni is van helye. Meg bevihetitek a házba is, a miénk fergetegeseket tudott játszani idebent is. Általában nem is akart kimenni a kertbe, ha itthon voltunk, hanem a fürdőszobából lenyúlt magának valami kiürült flakont, és azt a szájában rázva, meg fel-feldobálva rohangált körbe-körbe a házban.
2009. máj. 9. 11:44
 27/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó válaszolónak. Nekem mindig is nagy álmom volt, hogy majd versenyekre járhassak vele, és megmutathassam, milyen szép és okos kutyám van.Bár Csöpi inkább az őrző-védő munkában jeleskedik,és az agilityben :) Mennyibe kerül egy villanypásztor? és hányat kéne kihúzni?Mert ez nagyon jól hangzik :)
2009. máj. 9. 11:49
 28/43 A kérdező kommentje:
Mi is néha beengedjük,de anyukám nincs túlzottan elragadtatva a kutyalábnyomoktól és a szőrtől. Úgyhogy utána mindig több órás takarítás következik a részemről. Ja, és már pár cserepet(ami a lakásban volt dísznek) is összetörött, olyan hevesen játszott, úgyhogy inkább a kertben játszunk. Ott viszont a szomszéd kutyája mindig ugat ránk, és már félek, mikor fogja elszakítani a láncát, és nekünk jön...Valaki nem akar engem és a kutyámat örökbefogadni? :)
2009. máj. 9. 11:52
 29/43 anonim ***** válasza:
84%
Mi lenne, ha a két kutyát együtt vinnéd el kutyaiskolába? Hátha ott tudnának segíteni összeszoktatni őket. Vagy vegyetek a rokonoknak karácsonyra bérletet a kutyasuliba. Mondd meg, hogy el is kíséred a kutyust, erre sem lesz gondjuk.
2009. máj. 9. 11:58
 30/43 A kérdező kommentje:
Tudod, Csöpit a halálból hozta vissza az állatorvos, ő már gyenge ahhoz, hogy verekedjen. Így elfogadta, hogy nem ő a falkavezér, mondjuk néha még azért morog, de mivel én nem egy vadállattá neveltem, nagyon megbízható, kedves kutya, a gyerekeket sem bántja, az idegeneket is csak megugatja,tök nyugodt egy kutya, őt már csak azért viszem kutyaiskolába, hogy az ismerős barátaival együtt legyen. A szomszéd kutyáját pedig megpróbáltam nevelni, elvittem sétálni(majdnem kificamodott a karom, úgy húzott), megpróbáltam az alapokra megtanítani,de nem fogadott el gazdájának. De azt kell, hogy mondjam, az a kutya még így is normális lenne, biztos sanyarú sorsa volt, mindegy...szóval szerintem azért vadult be, mert folyton meg van kötve. Nincsenek ingerek, amik érnék. Az én kutyám napi szinten van sétáltatva, helyzetekhez van szoktatva...Jah, azt elfelejtettem megemlíteni, hogyha a szomszéd kutyáját elviszem sétálni, lehetetlenség megtartani, mert minden kutyának neki akar menni, még ha a kerítés másik oldalán van is. Ja, és bocsi, ha az 54 kg-ommal nem bírok el egy kifejlett rotit...de ezt nem nekem kellene csinálnom,hanem a szomszédnak. De ők csak azt látják a kutyában, hogy majd jó lesz a betörők ellen.
2009. máj. 9. 12:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!