Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet így kutyám, ha...

Hogy lehet így kutyám, ha folyton gond van a szomszédok kutyájával?

Figyelt kérdés
Röviden vázolom a felállást: mi kertes házban élünk, a szomszédunk a közeli rokonunk, ezért köztünk nincs kerítés. Van egy 10 éves kutyám, aki imád itt élni. Viszont a rokonunk/szomszédunk 1,5 éve hozott magának egy rotit a menhelyről, ráadásul kant, olyat mint a mostani kutyám, és persze szétverték egymást...azt a megoldást találtuk ki, hogy 4-ig az én kutyám van elengedve, 4 után meg az övék...utána viszont láncra kell vernem(megjegyzem utálom,mikor meg kell kötni, gyűlölöm emiatt a rokonainkat). De a kutyám már öreg, habár azóta már nem verekednek, és megszokták egymást, de nem tudnék kutya nélkül élni, és a mostani kutyám után is szeretnék egy kutyát tartani, de nemt udnám elviselni, hacsak egy percre is meg lenne kötve, vagy bezárva egy kennelbe. Szuka kutyit meg nem akarnak a szüleim...és természetesen a kerítés nem lehet, merthát ők a rokonaink...én mér mondtam,hogy akor meg költözzünk el, de természetesen erre is hajthatatlanok...mit csináljak? Költözzek el én? Vagy mivel tudnám rávenni a szüleimet, hogy egy rohadt kerítésben eggyezzenek meg? Azért ne tartsak kutyát, mert a szomszéd elkényeztetett fia kihozott egy roti kant a menhelyről, és utána nem is tanította be, nem is foglalkozik vele, és szétveri az én kutyámat, és a következőt is? ahh....köszönöm a hszeket :(
2009. máj. 9. 10:22
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
"hogy 4-ig az én kutyám van elengedve, 4 után meg az övék...utána viszont láncra kell vernem(megjegyzem utálom,mikor meg kell kötni, gyűlölöm emiatt a rokonainkat)." szerinted miért szeretnék erre pontot tenni, hogy talán a következő kutyus ne legyen soha megkötve. Tudtommal a boxer nem él sokáig, főleg nem 17 évig, és ismerem a szüleimet annyira, hogyha eltávozna, utána kijelentenék, hogy nem akarnak több kutyát, és hogy csak akkor lehet ha külön házam lesz. Ezért próbálom nekik már most lassan beadagolni, hogy én szeretnék, és ezért kompromisszumot kell kötni a szomszéddal.
2009. máj. 9. 11:05
 12/43 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

Megint ez az örökbefogadás/menhelyes ivartalanításos dolog :S .

Szerintem üljetek le a rokonokkal és beszéljétek meg,hogy te ilyen kutyát szeretnél és kant.És őt nem lehetne megkötni,de az se jó,hogyha a ti/rokonok rotitok lenne minidg megkötve és szerintem ezt a problémát egy kerítéssel meglehetne oldani,és mindenkinek jobb lenne ne értsek férre nem azért szeretnék kerítést csinálni mert távolodni szeretnék tőletek de a kutyák részéről nyugodtabb lenne meg nekünk se kéne aggódni,hogy bántani fogják egymást és essteleg baleset történék!Ti mit gondoltok erről?....

Na és valahogy így csinálnám!

Yorkit szeretnél venni?

Majd írd meg,hogy hoggy döntöttél és mi lett a vége!

Üdv: Rita

2009. máj. 9. 11:06
 13/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az utolsó hozzászólónak! Hát, valami ilyesmit kéne :)
2009. máj. 9. 11:07
 14/43 anonim ***** válasza:
75%

mi a gond az örökbefogadással??

mivel valószínű nem lesz kerítés,ezért egykan kutya nem jöhet szóba a szomszéd rotija miatt,viszont egy ivartalanított szuka igen,ha a kérdező kutyát akar..

ha meg kiállítási kutyát,akkor várjon amíg el tud költözni..

2009. máj. 9. 11:09
 15/43 anonim ***** válasza:
75%
11:06-os vagyok : bocsi nem láttam,hogy nem yorkit akkarsz,most olvastam!
2009. máj. 9. 11:09
 16/43 A kérdező kommentje:
semmi baj :) azért köszönöm a választ :)
2009. máj. 9. 11:11
 17/43 anonim ***** válasza:
84%

11:06: Nincs mit!

Egyépként megértőek a rokonok?vagy inkább makacsok?

vagy sporolnak mindenen?Ki fizetné a kerítést?mert lehet,hogy az is döntő szó/pénz lehet ha ilyen zsémbesek

2009. máj. 9. 11:16
 18/43 anonim ***** válasza:
84%
Én is a kerítésben látom a megoldást. Nálunk ugyanez a helyzet, az unokatestvéremék a szomszédaink, és mivel rengeteg szétrágható és leverhető gyönyörűség van a kertjükben, ha hozunk kölyökkutyát, mi is csinálunk majd kerítést (az ő érdekükben), hogy a kutyus ne tudjon náluk vandálkodni. Mellesleg egy sima riglizhető kiskapuval meg lehet oldani, hogy a kerítés csak a kutyának okozzon akadályt, ti problémamentesen át tudjatok egymáshoz járni.
2009. máj. 9. 11:18
 19/43 A kérdező kommentje:

Igazából az ő kis aranyos kutyájuk már 3 kerítésünket szétrombolta, és elcsatangolt...nekünk kellett 120 ezerért egyet-egyet újra megcsináltatni, allulra, fellülre vacsöveket rakni...és azt mondrák, hogy dehát az a mi részünkön van, azt csináltassuk meg mi, ha zavar. pff...nem kell mondanom, hogy a több éve spórolt pénzemet is oda kellett adnom. De hogy miért nekem, azt a mai napig nem tudom.

Ja, és visszatérve az örökbefogadásra, lehet, hgy gondolkozok rajta. Csak tudjátok, olyat akarok mint Csöpi^^ sőt még a rokonnak örülnék a legjobban,de nincs kizárva az örökbefogadás, de ez még bőven más tészta. Semmiképpen nem akarok úgy idehozni egy kutyát (velük szembe), hogy ne ülnénk le az asztalhoz megbeszélni előtte.

2009. máj. 9. 11:22
 20/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó hozzászólónak a megértést:) Had legyek a szomszédod :) Persze, hogy lenne kiskapu, az a minimum, akár több is lehet, csak a kutya nem tudjon átjárni :)
2009. máj. 9. 11:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!