Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? Annyira szökik a...

Mit tegyek? Annyira szökik a kutyám, hogy már semmi nem érdekli csak, hogy mehessen.

Figyelt kérdés
2011. nov. 12. 12:59
1 2
 11/20 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

1. Szökésbiztossá teszed a kerítést, hogy ne tudja megbontani, és ne tudjon aláásni.

2. Kifárasztod a kutyust fizikailag, szellemileg és ösztönszinten is, tehát sok séta, futás, labdázás, engedelmességi feladatok tanítása, trükkök tanítása...

3. Határozott, magabiztos vezetővé válsz a kutya szemében, mert az utánad szökés lehet szeparációs stressz miatt is. A kutyus a főnök, és ezért véd(ene) Téged, mert a falkavezér dolga a falka védelme. Te, mint alattvaló eltűnsz a falkavezér szeme elől, ezért ő joggal ideges, frusztrált, és igyekszik utánad menni, hogy megvédhessen.

4. Megtanítod neki, hogy Nélküled SOHA, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM MEHET KI A KAPUN!!!

2011. nov. 12. 13:50
 12/20 anonim ***** válasza:
nekünk volt egy foxink! Nagy udvarunk van mégis elszökkött. Rendes kerítésünk van és egyszeriben átugrotta! Próbáltam lefoglalni de hiába dobáltam, ráztam a játékokat, labdákat az égvilágon semmit sem csinált vele. Megkötöttük de sajnáltuk ezért 1 hét után elengettük. összesen 9 évg ment így! A faluban mindenki ismerte és nem volt vele különösebb bajuk!!! szinte mindenki szerette.aztán 9 év után egy autó elütötte. Nagyon szerettem de szerintem így jobb élete volt mint ha egész élete során csak a láncot ismerte volna. Úgyhogy a válaszom hogy szerintem nem tudod leszoktatni!
2011. nov. 12. 17:46
 13/20 Virág6 ***** válasza:
Igen!Tele van bogánccsal.Kullancsot még nem találtam benne.
2011. nov. 12. 20:35
 14/20 A kérdező kommentje:
Tegnap reggel elment és azóta nem jött haza,viszont láttam messziről hogy sántít.Az az érzésem,hogy rossz vége lesz neki.:(
2011. nov. 13. 08:05
 15/20 anonim ***** válasza:
Miért nem mentél utána hogy befogd? Meg kéne csinálni a kerítést, és el kéne érni a kutyánál hogy TE legyél a falkavezér. Mert ez most nagyon nem így van. Mert ez az egész a TE hibád nem a kutyáé.!!
2011. nov. 13. 12:28
 16/20 anonim ***** válasza:
Ne legyen ilyen érzésed, hanem kezdj valamit a helyzettel! Attól, hogy itt megkérdezted, mit csinálj, semmi nem fog változni. Csináld meg a kerítést, és foglalkozz a kutyával! Vagy add be menhelyre, ahol keresnek neki olyan gazdát, aki hajlandó megmozdulni érte.
2011. nov. 13. 13:20
 17/20 A kérdező kommentje:
A kerítés már agyonra van foltozva, javítva pedig új!Egy felnőtt kutyának napi 2 óra nem elég foglalkozni vele akkor mi a gond?
2011. nov. 13. 14:03
 18/20 anonim ***** válasza:

Hiába vagy agyonfoltozva, meg hiába új, amíg kiszökik rajta a kutya. Ha nem tölti be a funkcióját, jelen esetben azt, hogy bent tartsa a kutyát, akkor nem jó és kész, hiába bizonygatod, hogy de.

Ha nem elég neki a napi 2 óra foglalkozás, akkor többet és/vagy másképp kell vele foglalkozni.

Azzal nem mész sokra, ha mondogatod, hogy pedig mindennek jónak kellene lennie, hiszen a vak is látja, hogy nem az.

Olvasd el a cerberos kutyaiskola oldalán a "Ha már nem bírunk vele... avagy hogyan legyen fitt a kutyánk?" című cikket, szerintem pont ez való nektek. Linkelném is, csak nem szabad :/

2011. nov. 13. 14:12
 19/20 anonim ***** válasza:
ha nem elég két óra foglalkozás(kérdem én kinek elég ennyi?!) akkor egyszerű a megoldás! többet kell foglalkozni vele + építeni egy szökésbiztos kennelt vagy/ és házhoz hívni egy rehabilitációban jártas trénert
2011. nov. 13. 14:20
 20/20 A kérdező kommentje:
Elütötte egy autó,mikor utána mentem reggel.:((((Nekem sem lesz többet kutyám!!!!Köszönöm mindenkinek!!
2011. nov. 13. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!