Miért nem érdekli a kutyát a labdázás?
Ha eldobok neki valamit rá se hederít, a legtöbb játékkal így van.
Az érdekelne igazából, hogy meg lehet-e szerettetni vele, vagy vannak kutyák akik egyszerűen ilyenek?
Kb. 4 éves retriever keverék szukáról van szó, nem rég van nálunk.
Igaz, rászoktatni nem tudod.
Viszont az elsőhöz, hoznék egy ellen példát.
A mi német juhászunk kiskorában szeretett az eldobott tárgyak (labda, rágókötél, stb.) után szaladni és "visszahozni" (magának:D) de felnőttkorára ezt teljesen kinőtte valamiért. Most már a kergetőzés és a birkózás dívik nála. Van ilyen is.
(Bár szerintem úgy lehetett vele, hogy rohangáljak én az akármi után, ha annyira akarok:D)
De, rá lehet szoktatni... (bár nem könnyű)
Ha menhelyes vagy egyéb mentett kutyus akkor valószínűleg tényleg kimaradt a kölyök kori labdázás és sohasem lesz igazán labdamán mint némelyik kutyus.
Viszont elmondom Neked a mi történetünket:
Vidékről, láncon tartott (később több másik kutyával volt együtt az udvaron és nem nagyon foglalkoztak vele) kutyát vettünk magunkhoz (kb: 1,5-2 évesen). Nem tudott játszani és nem is érdekelte semmi játék aztán a suliban mondták, hogy próbáljuk ronggyal "hergelni" (ami abból állt, hogy egy rongydarabot lengettünk a fejefelett. kb: mintha cicával játszanál) ez sem érdekelte... Késöbb elköltöztünk és egy nagyobb kutyás társaságba keztünk járni (sétáltatás, játék, stb...) és ott volt több labda őrült kutya is és látta, hogy mennyire oda vannak a játékokért és akkor előfordult, hogy a bot dobáláskor Ő is kért 1-1 botot bárcsak kissé arrébb vitte és rágcsálta kicsit (de hatalmas dícséretet kapott érte) vagy gesztenyét lehetett gurítani Neki (és néha vissza is hozza) aztán már kicsit hajlandó volt labdázni is. (bár leginkább a lakásban és csak keveset, de akkor is!) Néha előfodul az utcán is, hogy elveszi másik kutya labdáját.. igaz nem viszi messzire, de én már ennek is örülök! (most már 6 éves)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!