Miért van az hogy a Labrador kutyám minden kutyának nekimegy. Még séta kozben is? Lehet az kis illetve nagy termetu. Nem érdekli?
A labi nagyon jó természetű kutya. Ha ütöd, sem harap, támadni is csak ritán, házőrzésre sem jó, kifejezetten ajánlják családi kutyának, annyira kedves és szelíd, barátságos (nekem is az van, mázlista vagyok:)). Jellemzője, hogy könnyen tanul és jól tűr egyéb állatokat, pl. macskákat. (Nekem 2 macsekom van a labi mellett, de volt már négy is, összebújva aludtak, egymás hegyén-hátán.)
Ha támad, annak valóban lehet oka, hogy nem volt rendesen szocializálva, emberekhez, más kutyákhoz szoktatva, és ezen segíthet a kutyaiskola.
De rosszabb esetben valószínűleg túltenyésztett is lehet, gyenge idegrendszerrel, közeli rokon szülőktől-nagyszülőktől, idegi rendellenességekkel. Akkor pedig (nem szabad tenyészteni) kénytelen vagy elzárni más kutyáktól, mert nem fogja megszokni.
De mondom, a labi jó természetű, sok mindent, majdnem mindent megtenne a gazdiért, remélem, bejön az első. Drukkolok!
A leírtak alapján igen komplex lehet a probléma: dominancia és ideggyengeség vaalmint nem kizárt a falkavezéri szerepek összekeveredése.
Nem írtad, de gondolom kan kutya. Első körben: ivartalanítás. (tenyészteni úgysem lehet egy ilyen természetű kutyát)
Második kör: kutyaiskola (pl. Cerberos - kifejezetten agresszív kutyákkal foglalkoznak) + Jan Fennell könyvét elolvasni, átrágni és alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!