A kutyám alig eszik meg valamit, válogatós. Mit tegyek?
Egy csivaváról van szó, nagyon válogat. A májkrémet se eszik meg mindig csak szemezik vele, a kenőmájast megeszi.Főtt hús jöhet minden mennyiségben meg csoki is, bár csokit nem adok neki csak nagyon ritkán,mert tudom nem szabadna.A kínait és mekit is falja(szintén nagyon ritkán kap,akkor is egy egy falatot az enyémből).
A főtt húst ha belekeverem rizsbe meg zöldségbe akkor vagy nem kell az egész vagy kiválogatja a húst. A kutya konverzet meg tápot se eszi meg, pedig próbáltam több fajtát, néha ropogtat 1-2 db-ot.
A bolognait szereti nagyon,de csak tésztával, simán a szószt nem.
De nem főzhetek neki állandóan külön, alig eszik meg valamilyen maradékot. Nem tudom mit kéne csinálnom vele, a másik kutya a vajas kenyeret is megeszi ha arról van szó, ennek nem tudom mi baja van... :( Nem tudom mit kéne neki enni adnom hogy jó legyen.
Elé teszed a kaját 10 percre, ha nem eszi meg, elveszed.
Ezt naponta kétszer.
Napközben ne adj neki semmi mást. Kb. 3-4 nap után annyira kiéhezik, úgy fog enni mint egy kisangyal.
Ugyanis te eddig csak elősegítetted, hogy válogatós legyen.
Az első helyesen írja!
Ne hagyd előtte az ételt, csak pár percre. Ha nem kér belőle, vedd el tőle, és nap közben ne adj neki falatokat! Este tedd elé ismét az ételt, s pár nap után egyszer el fogja fogadni!
A lényeg, hogy ne kóstoltass meg vele mindent, hisz ezzel szoktatod őt a válogatásra... amíg nem tudja, hogy miket is ehetne, addig megfelelő lesz neki az is, amit kap.
Ahogy már előttem is leírták, naponta 2x elé rakod a kaját, ha éhes, akkor enni fog, ha nem, akkor így járt. Másnap újra próbálkozhat.
Hidd el, nem volt még olyan kutya a földön, aki éhen halt volna a kaja mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!