Válogatós kutyával mit etessek?
Még egy év alatt van, leendő közepes testű, kis kora óta tápot kap, de az egy napi adagját 3-4 nap alatt eszi meg, és azt is úgy, hogy napokig nem eszik, majd nagy nehezen megeszi az adagot.
Már nagyobbnak is kéne lennie, nincs kinn a bordája, de többen lesoványozták már. Biztos, hogy enne még, mert egyszer kapott farhátat, és olyan zabálást rendezett!!! Már próbáltuk a Flatazort, a Happy dogot, de nem lett változás egyiknél sem. Biztos, hogy nem férges.
ha a doki minden szervi gondot kizárt akkor próbálhatsz valami étvágy javítót pl kutya bérescseppet
vagy keverni a kajához valamit amit szeret nálunk a halkonzerv szokott nagyon beválni de lehet leves vagy ilyesmi
Én egy éves kora alatt kétszer adtam neki enni. Reggel száraz tápot, este meg a száraz tápot kevertem főtt kajával.
Ha reggel nem ette meg SOHA nem hagytam elötte, hanem elvettem. Este a főttet általában megette, de ha mégse azt se hagytam elötte. És hogy ne menjen pocsékba betettem a hűtőbe.
Főtt kaja lehet sok minden pl. : Rizs darált hússal, farhát, és a levessel leöntöttem az egészet. Lehet tésztát krumplit bele főzni.
Amúgy a tésztát rizst krumplit nem tudja hasznosítani, csak kitölti a gyomrát, és változatossá teszi az étrendjét. De ha megfogadsz egy tanácsot: Ételt soha ne hagyj elötte egész napra.
Elveszem tőle, de ha odaadom neki, se foglalkozik vele, csak a 3-4, napon.
Akkor ne higgyek abba, hogy a kutyának csak a táp jó? Mert eddig azért nem főztem neki, mert mindenki ellenzi a házikosztot. De azért ez így nem mehet tovább. Attól félek, ha hozzászokik a házihoz, egyáltalán nem fogja megenni a tápot. Vagy akkor az nem baj?
Azt kell eldöntened, hogy a kevés táp van-e olyan jó a kutyádnak, mint a változatos, megfelelő mennyiségű házikoszt...
Szerintem nem.
Ha jo minosegu tappal etetsz, amiben benne van minden tapanyag, amire a kutyanak szuksege van, akkor semmi problema. Az tokeletesen megfelel, nem kell azon aggodni, hogy szereti-e vagy nem. TE tudd hogy mi a jo neki, ne o dontse el. Nyilvan valogat, mert megteheti. Tudom, mert nekunk is volt hasonlo problemank, es a kutyasok tobbsege atmegy ezen. En ugy oldotam meg, hogy -oke haver, nem eszel, finnyaskodsz? Akkor nincsen kaja.(pont!)
2 napig nem tettem ele etelt (viz mindig volt), ez nem kinzas, mielott meg valaki beleokoskodna. Egy kutya sokkal tovabb is kibirja etel nelkul. Aztan a harmadik napon ele tettem egy napi adag felet. Erdekes mod kiurult a tal. Aztan lehet emelni az adagot, es par nap alatt eljutni a normalis mennyisegig... Nalunk igy megszuntek ezek a problemak, es azota sem jottek elo. Megtanulta, hogy akkor, es azt kell ennie amit a gazdaja eletesz. Nyilvan a fenti modszert csak egeszseges kutyan alkalmazd, de feltetelezem, az allatorvossal mar kozolted a szituaciot.
Szia
Nekem is így volt a kutya igaz ,hogy már nagy korában ,de nem evett napokig a tápból utána nagynehezen mégis.Viszont ,ha bármi mást kapott azt befalta.Ekkor főtt tésztát és csirkehúst evett 1 hónapig majd lassan visszatértünk a tápra és azóta is szívesen eszi szerencsére.Néha kap egyéb kaját mert gondolom megunja szegény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!