Ma bejött az udvarunkra egy beagle szuka kutyus. Jól
cselekedtem?
Figyelt kérdés
Mivel már régóta szeretnék egyet igy befogadtam és annyira megszeretném tartani nagyon szeretm,de félek hogy a gazdája majd keresni fogjak,mi tévő legyek ha majd keresi és ha nem is jol bánt vele és azért szökött meg,:(nagyon rossz lenne ha elvinné.
Szerintem mindenkinek be kéne fogadni a kertjükbe beszökő kutyát, és nem kirakni etetés után az utcára, nehogy elüssék, vagy még messzebbre csavarogjon. Hírdetni kell keresni kell a gazdáját, mert ki tujda miért kerüllt hozzád... ha két hétig nem jelenkezik érte senki akkor lehet ivartalaníttatni chippeltetni, oltatni stb. Ezekről a számlát őrizd meg (!) mert ha utánna jelentkezik a gazdája akkor addig nem vagy köteles oda adni neki amíg ezeket a költségeket nem fizette ki. Hivatalosan 1 év után lehet a tiéd.
2009. máj. 8. 13:52
12/35 anonim válasza:
Hogy érted hogy "ad érte egy ingyen kiskutyát" a kutyák mindíg is pénzbe fonak kerülni, és ha a tulaj nem hozzáértő (tenyésztő), és mégis lesznek tölle kiskutyák azok meg akár betegek is lehetnek, sőőt a szukának is komoly baja lehet az ellés alatt. Egy bejgli ma már nem olyan drága, és a menhelyeken is sokan vannak. Nem kéne felvetni a gazdának az ingyen vissza kiskutya ötletet, mert valszeg ha megteszi akkor valamelyik kölyök elöbb utóbb menhelyen utcán fog kikötni.
A kiskutyának nem csak vételára van.. az a legkevesebb, és ha beteg mert a szülők betegséget örökítenek akkor meg vagyonokat lehet otthagyni az állatorvosnál.
2009. máj. 8. 13:59
13/35 anonim válasza:
Szerintem is az a legjobb ha elkezded plakátokon hírdetni,nem kell etetés után az utcára tenni,hogy hátha hazatalál...ki tudja,hogy keveredett az a szegény kutyus oda.Állatorvoshoz mindenképp vidd el a chip miatt,és oda is tegyél ki egy plakátot.Aztán ha nem jelentkezik érte senki pár hónapon belül akkor tartsd meg.
2009. máj. 8. 14:08
14/35 anonim válasza:
Cselekedni jól cselekedtél, hiszen így nem kóborol tovább a kutyus, nem fenyegeti veszély az utcán, stb. Viszont ahogy az előttem lévők is írták, a kutya nem a tiéd, tehát nézess benne chipet, vagy te magad nézd meg, hogy nincs-e tetoválás a fülében, vagy a haskorcában. Ha van tetoválása, hívd fel a MEOE központját, ott utána tudnak nézni a kutya személyazonosságának. Adj fel hírdetést neten, vagy plakátold ki a környéken, kérdezősködj. A lakhelyeteken és a környéken lévő állatorvosokat is érdemes felhívni, hátha van ilyen páciensük. Járj nyitott szemmel, hátha valahol hirdetik, hogy keresik a kutyust. Hivatalosan 1 év után lehet a tiéd, ha nálad marad, javaslom a chip beültetést és az ivartalanítást (mert ugye ismeretlen eredetű kutyával nem szaporítunk, meg amúgy sem...). Ha a kutyának megkerül a gazdija, én is azt ajánlom, hogy nézegesd a menhelyeket, hiszen kerülnek be oda is fajtatiszta beaglek, valamint hirdetésekben is rá lehet bukkanni egy-egy ingyen gazdikeresőre. Ő pl. szintén gazdira vár: [link]
2009. máj. 8. 15:12
15/35 anonim válasza:
szia, elhiszem, hogy szeretnéd megtartani, de gondolj bele ha neked lenne egy kutyád amit nagyon szeretsz és elveszne, nem lennél szomorú, nem keresnéd? adj fel egy hirdetést az ujságba vagy a neten, hogy találtál egy beagle-t, mert ha a gazdája megtalálja nálad még a végén kisüti, hogy elloptad...
2009. máj. 8. 16:41
16/35 anonim válasza:
www.beagle-club.hu
Itt nézd meg, keresik-e, esetleg add fel ide.
Rengeteg más beagle kutyus is vár ám gazdira, itt sok meg is van hirdetve.
Egyébként gondold csak el, hogy hiányozhat szegény párának a családja, mégha jó helye is van nálad..
Sok szerencsét!
2009. máj. 8. 19:42
17/35 anonim válasza:
Mindenképp hirdesd!
Te mit éreznél, ha így vennék el a kutyád, akit imádsz???
2009. máj. 8. 20:50
18/35 anonim válasza:
Egy pár évvel ezelőtt mi is találtunk egy beagle kutyust, mindenhol kerestük a gazdiját, a rádióban is bemondattuk. Aztán jelentkezett a gazdija és a város másik végéből szökött el. Ettől függetlenül egyáltalán nem jó, hogy befogtad, így ha akarna sem tudna hazamenni. Szerintem egy fajtatiszta beaglenek biztosan van szerető gazdija, aki várja haza. Gondolj bele, neked milyen lenne ha a kutyád egyszer elcsavarog, más meg egyszerűen bezárná a kertjébe...Kérdezősködj a környéken, nem-e ismeri valaki a gazdáját. Az állatorvos is felismerheti, ha ő kezeli.
2009. máj. 8. 21:30
19/35 A kérdező kommentje:
Hát képzeljétek nagyon jo dolog történt velem beszéltem az állatorvossal aki pont tegnap akarta elaltani mert már lassan egy éve hogy járja az utcákat de mivel én nem nagyon járkálok sehova ezért nem láttam és nem tudtam hamarabb elhozni.Nagyon örült a doki hogy nem kellett ezt a szép kutyust lelőnie.Annyira boldog vagyk és sikerült is minden oltást megkapnia és jövöhéten meg vár rá a chip is!!!:)))) Isten küldte ezt az édes ajándékot!!!!
2009. máj. 9. 08:36
20/35 anonim válasza:
gratulálok vigyázz rá. csak egy kérdés? Altatni akarta vagy lelőni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!