Ma bejött az udvarunkra egy beagle szuka kutyus. Jól cselekedtem?
Nézd meg jól a kutyust ha szép a szőre nincs lesoványodva akkor biztos van gazdája és jól bánik vele, keresni fogja vagy már keresi is. Nem akarlak megbántani de vissza kell neki adnod, gondolj bele te, hogy éreznéd magad ha valaki befogná az elbóklászott kedvencedet és nem akarná vissza adni, és lehet, hogy a kutyusnak is hiányzik a gazdija.
Egyébként a beagle nem azért szökik mert rosszul bánnak vele hanem mert neki ilyen a természete, úgyhogy ha ilyen kutyát szeretnél gondolj erre mert ő a legkisebb rést is megtalálja a kerítésen és elcsavarog. Még valami nem ártana elvinni a legközelebbi állatorvoshoz lehet, hogy ő már találkozott vele és tudja, hogy kié vagy van benne chip ami alapján meg lehet keresni a gazdit.
A lényeget ne feledd el:
1.)Ez a kutya nem a tied!
2.) Ha bezárod nem tud haza/visszacsvarogni.
3.) A chip nem látszik!!!
4.) És végül, képzeld magad a kutya/és gazdája helyébe, Te örülné annak, ha a Te kutyád valaki csak úgy befogná???
Abban az esetben, ha szeretnél kiskutyát, szerintem nézelődj a közeli menhelyeken!! nagyon szomorú kutyusok vannak ott, ennek beagle-nek valószínű van gazdája - mert ők tényleg ilyen fajták - szeretnek elszökni..
Nekem is van kutyám,imádom, és tudom, hogy lelkileg összetörne, ha máshoz kerülne!! biztos hiányzik neki a gazdája!!
Nagyon aranyos kutyák vannak menhelyen, ha családiban laknék ill megtehetném, akkor amennyit csak lehet, elhoznék onnan! :)
Adj fel hirdetést, h találtál kutyát, ill sztem a legjobb hirdető erre az ..iw :)
Szia! Állatorvos, minnél előbb. Lehetőleg a hozzád legközelebb esőhöz menj, lehet, hogy a kutyus nem lakott messze Tőletek, és az orvos ismeri. Úgy tudom, 1 év után lehet a Tiéd, ha a gazdája nem keresné, addíg vissza kell, hogy adjad Neki, ha tudja bizonyítani, hogy az Övé./oltási könyv, esetleg törzskönyv/ Bárkinek ne add oda, csak azért, mert azt mondja, hogy az Övé. Amennyiben viszont csak hónapok múlva kerül meg a gazdája, elvileg kárpótlást szokott adni a kutyus tartásáért, ill. meg is kérdezheted, nem tarthatnád-e meg, mert nagyon megszerettétek, stb.
Most a lényeg, hogy Tőled már ne szökjön meg. Lehet, Neked rendelte a Sors.
Üdv.
Nem cselekedtél jót!
Etesd, itasd, és
bocsásd el,
ő haza fog menni.
Kutyát nem így kell megszerezni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!