Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jövőhéten kapok egy Kangalt....

Jövőhéten kapok egy Kangalt. Szerintetek? Ez baj?

Figyelt kérdés

A szomszédba van 3 pittbul.Az egik mindig,de mindig átszökik.És hiába lett megcsináltatva 2x a kerítés vmiért mindig átjön.És most lesz egy kangalom. És nekünk vilá életünkben Kangal vagy Kuvaszunk volt.

Persze kutya suli meg minden lesz..mer nagyon,de nagyon kemény kutyák!

Ha nagyobb lesz nem fogja bántani a pitbullokat???

Milesz ha bántani fogja a kangalomat???

Ha nagyobb lesz biztos vissza kapja apitbul?!

2011. nov. 7. 21:34
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
Ja, végülis csak VB-ken dolgozó segédeink vannak, tuti amatőrök :)
2011. nov. 10. 12:23
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

Pásztorkutyát nem szabad őrző-védőre vinni, tönkre teszik az ösztönkészletét, átformálja a kutyát.

Igen, vannak nagyon magas szintű kutyakiképzők az országban, de ők mind őrző-védő munkakutyákkal (német juhászkutya, malinois, groenendael, stb.) dolgoznak, ahhoz értenek. A pásztorkutya egy más világ, abba nekik is beletörne a bicskájuk, mikor a kutya az istennek nem akarná kitartani a fogást, hanem hol a combjába, hol a karjába, hol a vádlijába harapna bele, vagy egyszerűen feldöntené és fejre támadna.

2011. nov. 10. 13:06
 13/38 anonim ***** válasza:
Jó, én nem vagyok egy nagy pásztorkutyás, csak azt tudom, hogy láttam már nem egy egészséges és boldog ŐV-ző pásztorkutyát. Na meg valahogy a tévében sem ők szoktak szerepelni a széttépett kisgyerekes-nagymamás hírekben.
2011. nov. 10. 13:24
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

ma 12:23

hány pásztorkutya szerepelt már olyan VB-ken? ismétlem: PÁSZTORKUTYA!

nem német juhász, mali, vagy roti! hanem nomád nyájőrző kutya!

a keleti régiókban találni olyan segédeket, akik tudnak kaut, vagy ázsiait képezni, de itt nálunk nem nagyon akad ilyen. a manapság elterjedt zsákmányos-védős őrző-védőzés totál idegen egy pásztorkutyának. nekik tényleg oda kell tenni a "színészi" munkát mind a gazda, mind a segéd részéről, ráadásul a kutya viselkedése is merőben más, mint a klasszikus őv fajtáké. nincs fogás tartás, sok kisebb harapás van, a test teljes felületén. nem keresi a kart, hanem ellenkezőleg, a kilátszó testrészeket próbálja fogni.

a pásztorkutya önállóan dönt, de csak akkor, ha egyedül van. ha a gazda ott áll mögötte, ráadásul csak egy pórázhossznyira, akkor a gazda dönt. amíg ő nem indul harcba, addig a kutyának sem kellene!

de mivel a segédek fejébe már jól beleégett a sportos módszer, ezért nehezen, vagy egyáltalán nem szoktak alkalmazkodni a pásztorkutyákhoz. ennek az a vége, hogy addig csesztetik a kutyát, míg csak elindul passzív gazdával is. kap egy dicséretet, és kész is a kiszámíthatatlan, élesre állított fegyver...

summa summarum elvileg lehetne őrző-védőre képezni pásztorkutyákat is, de gyakorlatilag nagyon nem ajánlott! egyébként is, normál esetben ezek a kutyák ösztönből dolgoznak, teljesen "nyersen" is ellátják a feladatukat. az ösztönszintű kielégítés pedig úgy nézne ki, ahogy az őshazában: adott több hektár terület, ami csak a falkáé (szociális élet), amit naponta bejárnak (mozgás, új szagok, ingerek), a jószággal együtt élnek, és folyamatosan figyelnek a területet/jószágot veszélyeztető ragadozókra, idegenekre. ezt mesterségesen megadni nekik nagyon nehéz...

2011. nov. 10. 13:45
 15/38 anonim ***** válasza:
#14-hez nincs mit hozzátenni. Ezt jó lenne, ha mindenki az eszébe vésné, mielőtt ilyen kutyát vásárol!
2011. nov. 10. 14:14
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

Így van.

Ne keverjük össze a juhász és a pásztorkutyákat, valamint az őrző-védő vagy őr-kísérő munkakutyákat (német juhászkutya, rottweiler, malinois, óriás schnazuer, stb.) és a keleti típusú pásztorkutyákat (kau, káj, kangal, komondor, kuvasz, stb.).

2011. nov. 10. 14:15
 17/38 dizus ***** válasza:

Utolsónak!

Jó amit gondolsz,de azért ezek a kategóriák nem ennyire elkülöníthetők.Sajnos.

2011. nov. 10. 20:03
 18/38 anonim ***** válasza:
köszönöm azoknak, akik helyettem is felvilágosították a kedves lepontozókat.:)
2011. nov. 10. 20:21
 19/38 A kérdező kommentje:

én ezt a kérdést azért tettem fel hogy segítséget kérjek!!!! úgy ahogy van én lesz*rom a helyesíást!Nekem itt egy 12 éves VALAMI ne beszéljen..És azért vettem ilyen kutyát,mer értek hozzájuk ő lesz a 3 kangalom..különben nem tenném fel a kérdést..logikus..-.-"

ÉRTEK A KANGALHOZ,és nem fog velem aludni,mert akkor nehezen tudom majd kiszoktatni..a kerítést megcsináltatom,...amúgy eddigieg,köszi a válaszokAT!:)

2011. nov. 11. 20:47
 20/38 anonim ***** válasza:

megkérdezhetem mikor és honnan volt az első kettő?

vagy esetleg nem Magyarországról írsz?

2011. nov. 11. 21:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!