Ugye ő bernáthegyi kiskutya nem moszkvai őr? (kép)
Bogarat ültettek a fülembe, hogy esetleg nem bernáthegyit hanem moszkvai őrkutyát vettünk.Szuka egyébként.Már lassan 3 hónapja nálunk van. Szeretjük imádjuk és bár utánanéztem, nem tudom megállapitani miben különbözik a kettő.
A tenyésztői az állitották fajtatiszta benáthegyi. Láttuk a kiskutya apját anyját, bernáthegyinek tűntek, de annyira nem értünk hozzá. Nem hiszem hogy becsaptak, meg végülis már mindegy, de azért érdekelne.
23L
Ha nincs papírja akkor nem tudhatod hogy 100%ig fajtatiszta-e. Lehet hogy az, de nincs rá bizonyítékod, és az hogy "rendes" helyről van nem pedig egy disznóollóból sajna nem azt jelenti hogy hozzáértő becsületes tenyésztőtől van. De a vak is látja hogy ez a bernáthegyi bibis, tehát vagy van benne más is, vagy egy igen hibás egyedről van szó. De ha már kérdezel, legyél szíves elgondolkodni a válaszon, nem pedig hajtogatni a magadét. A kutya cuki, édes, aranyos, ezzel senki nem vitatkozik, de attól még nem egy szép, szabályos bernáthegyi. Ha meg, ahogy írod, csak egy szimpla házikedvencet akartatok, nem törzskönyves ebet, akkor menthettetek volna egyet menhelyről, ahelyett hogy egy szaporítót támogattok.
És aki kutyában gondolkodik igen is járjon rendesen utána a dolgoknak, nem csak a papíros kutyákhoz kell érteni.
Ő nem bibis, és nem hibás egyed. Igen, a magamét hajtom mert ő egy kivételesen szép bernáthegyi.
Már bánom hogy feltettem ide ezt a kérdést, mert elég lett volna a környezetemben élő szakértők véleményét kikérni.De utólag megtörtént és hiába állitsátok hogy nem fajtatiszta-mert AZ!
Tegnap ebből szép kis vita lett itthon is, de kiderült az amit eddig is tudtunk. Bernáthegyink van.
Amúgy meg rengetegen hirdetik a kutyájukat a neten, és sokan vásárolnak ilyen helyekről ahonnan mi is. Nem hiszem hogy bűnt követtünk volna el. Ennek a gyönyörűségnek meg nagyon jó helye van.
Akkor sem bernáthegyi, de hagyjuk rá a kérdezőre, nem akarja elhinni.
És ezt úgy mondom, hogy berni-TENYÉSZTŐ vagyok...
Mivel nincs törzskönyve, ezért ki tudja kik a szülei ennek a kiskutyának.
Kérdező, fogadd már el. Egyetlen bernim se nézett ki így kiskorában..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!