Milyenek a Bernáthegyi illetve a Bernipásztorok természetre, evés mennyiség, gyermekszeretet, illetve mik a különbségek?
én a berni pásztort javasolnám jobban. a bernáthegyi nem mindig olyan jóindulatú, mint amilyennek mondják.
a berni nem hajlamos csavarogni, és kisebb helyen is elfér, mint a bernáthegyi.
1. A testméretük különbözik. Mindkettő nagy, de a bernáthegyi nagyobb.
2. A bernáthegyi nyálzik, míg a berni pásztor nem.
3. Mindkettő sokat eszik, de a Bernáthegyi többet.
4. A természetük: a szomszédunkban berni pásztor van. Nagyon kedves, játékos és nagy mozgás igényű kutya. Gyerekekhez is tökéletes, és egy kis neveléssel ugrálni se fog. Értelmes fajta, sok mindenre megtanítható és házőrző is egyben.
A bernáthegyi nem házőrző. A nagysága félelmet kelthető lehet, de nem az a kimondott házőrző. Nagysága miatt fellökheti a kisebb gyerekeket, így ő csak nagyobb gyerek esetén ajánlatos tartani.
5. Magasságuk a Váltól mérve:
Bernáthegyi:
Mérete: 61-80 cm magas.
Súlya: 50-90 kg.
Élettartama: 11 év.
S végül egy kép róluk:
Berni pásztor: [link]
Bernáthegyi: [link]
Köszönöm szépen:) Akkor én a Berni felé húzok, majd elolvastatom a párommal is amit írtatok:)
Szerintem gyönyörű a Berni pásztor.
nekünk 10 évig volt berni pásztorunk
gyönyörű,okos kutya
mozgásigénye nagy,gyerekekkel nagyon jól kijön
de NEM HÁZŐRZŐ,néha ugatott a miénk (szuka volt)de nem volt az a tipikus házőrző.amúgy a legjobb kutyák egyike!
A bernáthegyi nagy kutya ugyan de úgy vigyáz a kisgyerekre hogy csak na!:)
A berni is nyáladzik egyébk.
Szerintem a bernáthegyik sokkal jobban kijönnek a gyerekekkel és nem igényelnek sok mozgást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!