Ugye ő bernáthegyi kiskutya nem moszkvai őr? (kép)
Figyelt kérdés
Bogarat ültettek a fülembe, hogy esetleg nem bernáthegyit hanem moszkvai őrkutyát vettünk.Szuka egyébként.Már lassan 3 hónapja nálunk van. Szeretjük imádjuk és bár utánanéztem, nem tudom megállapitani miben különbözik a kettő.
A tenyésztői az állitották fajtatiszta benáthegyi. Láttuk a kiskutya apját anyját, bernáthegyinek tűntek, de annyira nem értünk hozzá. Nem hiszem hogy becsaptak, meg végülis már mindegy, de azért érdekelne.
Azt hiszem a jelleme miatt nem mindegy, hogy mit kaptatok! A bernáthegyi az egy egészen más kategória, mégha a küllemében hasonlít is. Nyugodtabb, gyerekszeretőbb, míg a moszkvai őrkutya kifejezetten nehéz eset tud lenni. Remélem bernáthegyid van!
2011. okt. 28. 13:16
14/46 anonim válasza:
Ez nem Moszkvai, nekem Moszkvai van és egyáltalán nem így néz ki, hosszú az orra és világosabb színe van
Én bernáthegyinek látom. Ismerősömé éppen ekkora, és tökre így néz ki!
2011. okt. 28. 13:18
16/46 anonim válasza:
Nehéz eldönteni, hiszen a moszkvai őrkutyát 3 fajtából, köztük a szent-bernáthegyi kutyából tenyésztették ki.
A méretük kb. megegyezik, a bernáthegyik átlagosan azért nagyobbak, de láttam már egymás mellett nagyobb moszkvait és kisebb bernáthegyit.
Ami döntő lehet, az a habitusuk, a moszkvaik a bennük lévő kaukázusi vérnek köszönhetően keményebb kutyák, a bernáthegyik pedig lomhábbak. Persze némelyik moszkvaiban erősen kiüt a bernáthegyi vér, és akkor az is békés és lomhább, mint mondjuk egy kausabb fajtatársa.
2011. okt. 28. 13:29
17/46 anonim válasza:
Majd a jelleméből kiderül. Mondjuk bakker pont Bernáthegyinél semmipénzért nem kockáztatnék meg tk nélküli kutyát, pont amiatt, hogy jellemre ég és föld a kettő, küllemre viszont szinte megkülönböztethetetlenek (hú de nehéz volt leírni ezt a szót).
Emberekhez hogy viszonyul?
2011. okt. 28. 13:38
18/46 anonim válasza:
Ki fog derülni, amikor felnő a kutya! Ha kiirtja a családot, akkor moszkvai, ha kedves, aranyos kutyus lesz, akkor bernáthegyi. Képtelen vagyok megérteni, hogy miért ilyen felelőtlenek az emberek kutyavásárlásnál!
2011. okt. 28. 13:49
19/46 anonim válasza:
Azért ezt a kiírtja a családot nem kéne mondani. Tény, keményebb kutya, szigorú, következetes gazdát igényel, de ha megnevelik, ugyanolyan remek társ lesz. És még a házat is megvédi.
2011. okt. 28. 14:03
20/46 anonim válasza:
Akkor menj el egy nagyobb kutyaiskolába, és kérdezd meg tőlük, hogy vajon hány moszkvait vittek már hozzájuk a tudatlan gazdik csodálkozva, hogy milyen vad lett felnőtt korára! Én tudom, hogy sok múlik a nevelésen, csak aki bernáthegyiként vette, az nem tudja és jobb, ha előre szólunk neki még ha kicsit túl is lihegjük a dolgot, mintha végül a saját kárán kell megtapasztalnia!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!