Pároztatni szeretném 2 éves havanese kutyámat. Hogy kezdjek neki?
Ohh hát te aztán nagyon részletesen figyeled a kutyát. Amúgy csavarodik a farka. De ha ilyen kis hibái vannak (nekem ezek nem hibák), attól még havanese...
És miért sajnálod mert le van nyírva?
Nem szépen rendbe van rakva, hanem le van nyírva.
A havanesenek nem véletlenül van fedő és aljszőre. A fedőszőrök biztosítják a test "klimatizálását" azaz hidegben melegen, melegben hidegen tartják. A fedőszőrök levágásával sokkal nagyobb energiába kerül a megfelelő testhőmérséklet szintentartása. Ezen kívül sokkal érzékenyebb így a bőre, hajlamosabb a különböző bőrbetegségekre, allergiákra.
A tied hivatalosan nem havanese, mert nincs törzskönyve, de ránézésre sem havanese, mert nem felel meg a fajtaleírásnak.
Valami bezavart az ősei között. Ha kölykei lesznek, ezek a különbségek egyes kölykökben még erőteljesebben megjelenhetnek.
Mindegy, valakinek nem számít a fajta, csak egy pici ölebet szeretne. Nem azt fogja nézni hogy fajtiszta legyen a kutya.
2 év alatt még nem volt probléma abból hogy lenyírattam. Nekem nem tetszik hosszú szőrrel, meg elég száraz a szőre nem is lenne szép.
És akkor úgy fogod hirdetni, hogy havanese, kicsi pincsi beütéssel eladó?
(A szőre attól lehetett száraz, hogy túl sűrűn fürdetted.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!