Szeretnék egy kis Westie-t de kint a kertben tartanám! De
azt se szeretném ha télen megfázna! Mit csináljak hogy
télen ne fázzon? Meg télen hogyan tehetném melegebbé a
kutyaházat?
31/45 A kérdező kommentje:
ÉS szeretném hogy aki kommentel az olvassa már el hogy mit írtam azóta!Ennyi!
Úgy látszik, hogy bármit is lehet írni, hiszen van egy könyved, azt elolvastad,és már profi kutyatartó lehetsz. De ha ennyire biztos vagy magadban, és a nézeted megmásíthatatlan, mért kérdezel! A beképzeltséged, viszont határtalan!30-40 éve kutyázó szaktekintély, soha nem merné kijelenteni- mint Te,-hogy mindent tud a kutyáról!Te borzasztó messze vagy a tudástól. Még rengeteg könyvet ki kell olvasnod,és nagyon sok szakember tanácsát meghallgatnod, de hogy mindent tudsz, azt soha ki ne mond!"Sok mindent tudsz", így lesz- majd,- valamikor helyes!Ha már sokat tanultál, tudni fogod, melyek azok a falka kutyák,pásztor kutyák, amelyek nem ANNYIRA igénylik az állandó gazda közelséget! Elöljáróban csak annyit, hogy a Westie nem ebbe a kategóriába tartozik!
2011. okt. 21. 19:31
Nekem bernim van. Erre Te biztosan azt mondanád,hogy "kinti" kutya. Igen, kint van a legtöbbet. Soha nem fázna, de mégis szeret a lakásban időzni a gazda mellett, és a tökéletes viselkedési norma kialakulásához a kutyában, erre szüksége van.Sokkal könnyebben válik irányíthatóvá, egy kint-bent kutya.Ha igazán szeretni akarod a kutyád, egy perc távollétet sem tagadsz meg tőle, mert amikor Te bent, ő kint, akkor kizárod.
2011. okt. 21. 19:41
"Én a házban nem fogom tartani mert egy kutya nem a házba való,de mivel ez oda szokott,hát így járt!"
Na, ez a mondatot teljes mértékben tükrözi az intelligenciádat...
Kicsit sem vagy beképzelt, mit mondjak.
Neked semmilyen kutya nem való, de ez már nem az én dolgom.
2011. okt. 21. 19:44
A kutya a gazdája mellé való. Nem véletlenül mondják, hogy az ember legjobb barátja. A legjobb barátodat kivágod a kertbe egyedül, ha átmegy hozzád?
Ezzel nem azt mondom, hogy minden kutyát lakásban kell tartani, csak azt, hogy nem szabad elszeparálni az ember és a kutya életterét. A kerti kutyáknak jobb volt a sora régen, hiszen a gazda többet volt a kertben, a gyerekek is, mindenki, ott voltak vele egész nap. A mai kerti kutyák látják reggel elmenni a családot, délután hazajönni, meg este etetéskor. Kicsit más.
2011. okt. 21. 23:08
36/45 A kérdező kommentje:
Azért a vagyok beképzelt mert a kutyát nem akarom a kertben tartani?De jó nekem!!
Igen,sok ember ezt csinállja!Én nyáron 2 elvinném sétálni,és szívesebben mennék a kertbe is mert tudom hogy ott vár egy kutya!Nyáron egész nap a kutyussal lennék!Suli ibőben viszont egész délután!
És télen? A mínuszokban? Akkor ne mondd, hogy egész nap kint lennél vele, ahelyett hogy a meleg szobában ücsörögnél...
2011. okt. 22. 18:50
38/45 A kérdező kommentje:
Engem nem fog az érdekelni hogy -10 fok van!A kutyus érezze jól magát, és ne azt érezze hogy ott van kint egyedül egész álló nap!
Te, Beteg vagy! Sajnos nem tudod mit beszélsz! A beképzeltség nem a kertre vonatkozik, hanem RÁD! Kíváncsi lennék, mikor jönnek a barátnők, barátok, mennyi időt leszel a kutyussal!A kutya tartáshoz, azt hiszem te túl OKOS vagy , hogy bármilyen tanácsot megfogadj! Nem a rossz példát kéne hangoztatni, hogy van olyan aki kinn tart egy westie-t, hanem tanulni, mi is az, hogy FELELŐS kutya tartás! Válassz inkább egy KUVASZT! Ezt a fajtát tarthatod az elképzeléseidnek megfelelően!
2011. okt. 23. 02:06
Persze, tél van, -10 fok, készülsz a félévi vizsgákra/dolgozatokra és te egéééész délután kint fogsz ülni a kertben a kutya mellett és együtt vacogtok!!! Hát hogyne! Jajj már, vedd már észre magad kérlek...
2011. okt. 23. 11:15
Kapcsolódó kérdések: