Szerintetek szalmából lehet jó kutyaházat készíteni?
Arra gondoltam, hogy a két kutyámnak télre kb. 40 bálából csinálok egy kuckót - úgy használnám a (megbontatlan) bálákat, mint a téglákat.
Hasonlóan szigetel, mint a hungarocell?
Kint az udvaron van rendes szigetelt kutyaházuk, de éjszakára be vannak csukva a garázsba, és nem akarok oda is még kutyánként 40-50E Ft-ért kutyaházat venni.
A garázsban csak a hőt kellene csapdába ejteni a szűk környezetükben - erre alkalmas a szalma?
Köszönöm! :)
Nincs bent a garázsba fűtéscső, ami meleget adhatna nekik?
Nekünk eleve a kutyák és az autók miatt van bentt fűtés, így a kutyáknak meg van oldva a téli elhelyezés. :)
De szerintem ha csak simán leraksz nekik szalmát és arra rongyot, az is tökéletes pihenőhely nekik. De lehetőleg olyan mennyiséget tegyél le, hogy a két kutya egymáshoz tudjon bújni (már ha hagyják egymásnak). Nálunk a törpék a nagyokhoz bújnak. :)
Nem, nincs fűtésünk ott sajnos. Amúgy nálunk a macskák a bújósak, ők másznak a kutyákra, és úgy alszanak, a kutyák egymáshoz annyira nem bújósak, hogy melegítenék is egymást, de közös fekhely lenne, mert egymás mellett viszont szeretnek :)
Az egyik kutya rövid szőrű, és fázós, neki lenne fontos, a másik még a havon is simán elfeküdt. Egy rövid szőrűnek elég?
én a konnektorba dughatót nem ajánlanám, mert ha beviszi a kutya a havat, akkor igencsak megvágja az áram szegényt. :S
Szerintem egy rövidszőrű is bírja a hideget. Nekem a csivaváim kint szoktak lenni télen, ha nem vagyunk otthon (egyébként a lakásba rombolnak), és eddig semmi bajuk nem volt. Ha nagyon fáznak vagy bemennek a garázsba, vagy a kutyaólba mind a ketten (persze direkt kettüjkre szabott ól).
Ott aztán elvannak egész nap. :)
De pl van hogy a németjucihoz bújnak, az mondjuk az egész telét (még kölyöknek is) a bejárati ajtó előtt töltötte. Le volt rakva neki a kis kabát és ott. :)
Első voltam
Nekem nagyon tetszik az ötlet! A szalmabála jó hőszigetelő, ugyanakkor légáteresztő, természetes anyag. A kutyák imádják: nekünk a fa kutyaházak alján évek óta szalma van, minden melegítés nélkül jó nekik. A szalma - a rongyokkal ellentétben - elvezeti a nedvességet (pl. amit hó formájában behordanak), ezért melegebb. Vannak kutyák, akik a rongyokat kicibálják, széthordják, megrágják - ezért is jobb a szalma.
Vannak emberi házak is szalmából: [link]
Annyira tetszik az ötleted, hogy meg is valósítom :-) Már csak azt kell kitalálni, hogyan rögzíted egymáshoz a bálákat, hogy a fészkelődéstől ne essenek szét?
Én úgy gondoltam, hogy minden oldala bálákból lenne, a padló is, és arra menne a szőnyeg, hogy mégse a bökős szalmán kellejen feküdniük.
Hát, a rövid szőrűnek tavaly infralámpát kértünk kölcsön, de most ezt sem tudjuk megtenni. Télre fel is szoktam hízlalni, és még így is fagyos :S
Az elődje is hasonló szőrzettel rendelkezett, de ő bírta, egész életében a szeles teraszon telelt át, csodálkoztam is, hogy az új kutyám ennyire érzékeny rá.
Alapterületnek a két kutyaház alapterületét venném alapul.
Szekeres Juli válaszára :)
Én szőnyeget tennék rá, így nem tudják széthordani, és cserélgetni szoktam őket, hogy mindig száraz maradjon a fekhely (mosni is szoktam, illetve porszívózni gyakran, mert rengeteg por megy bele).
A falakat, meg a tetőt persze nem fogják megbontani.
Hú, rögzítésen nem gondolkoztam. A hátulját és az egyik oldalát maga a garázs fala tartaná, a tetőt alkotó szalmák meg persze falemezen sorakoznának... A másik oldalát a benti asztal tartja, pont úgy jönne ki a hely is, az eleje sem dőlne ki, nagy a súlyuk :)
Azért elég masszívak a bálák, rájuk dőlni nem fog, és elég nehezek ahhoz, hogy egymásra téve úgy maradjanak, és egymáshoz simuljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!