Szeretnék egy kis Westie-t de kint a kertben tartanám! De azt se szeretném ha télen megfázna! Mit csináljak hogy télen ne fázzon? Meg télen hogyan tehetném melegebbé a kutyaházat?
nekem van westim és kint tartom nem lesz tőle baja a szőre az ennyimnek gyönyörű sűrűn kell fésülni attól lesz ilyen szép szőre
itt az én cukker mukkeremről egy kép
Kedves kérdező, még mindig okosabb vagy, mint a válaszadók...
Akkor minek kérdezel??
Nézd, azért nem jó kint a westie-nek, mert szüksége van arra, hogy foglalkozzanak vele, kint unatkozik. Ő egy terrier, okos állat, ragaszkodó, szüksége van arra, hogy családban éljen.
Képzeld már el a -10 fokban odakint a kutyát, akármilyen meleg kutyaháza is van, szerinted jó neki órákat feküdni a kutyaházban egyedül? Gondolod, hogy élvezi, hogy boldog lesz? Meg hogy nyáron egész nap a kapunál ugatja majd a postást meg arra járókat, szerinted ettől lesz teljes élete? A westie egy családi kutya, családban a helye.
Akár tetszik,akár nem.Az eddigi válaszadóknek teljesen igazuk van.Sem a Westie,sem a Cocker spániel nem való kertbe.Én a helyedben ezt a kutya témát még ezerszer átgondolnám,talán pár év múlva a szüleid másképp állnának hozzá vagy esetleg majd saját lakásba.
De ha úgy érzed,hogy készen állsz arra,hogy kutyád legyen,akkor egy olyan fajtát válassz,amelyik kint tartható.
Azt még azért érdemes átgondolni, hogy a "neten olvastam" egy elég ostoba érvelés, mert ha én fel akarom rakni a netre azt, hogy hupilila törpeelefántot tenyésztek rózsaszín változatban, amit ketrecben lehet tartni, akkor két perc múlva fent van, és a kutya nem fogja leszedni, hiába tudja mindenki, hogy nincs törpeelefánt. Az interneten sok baromság van. Gyakorikérdéseken is. Nem abban a világban élünk, ahol csak szakemberek írhatják le a véleményüket.
És még egyszer hangsúlyozom, nem azért nem tartható a westie meg a spániel kertben, mert fázik, hanem azért, mert úgy nem boldog. Ha ezt nem érted meg, vagy nem veszed figyelembe, akkor egyáltalán nem való neked kutya. Ő egy élőlény, akiért te leszel a felelős, az ő érdekeit kell elsősorban figyelembe venned, nem pedig a saját hóbortjaidat.
Nem tom ki írta azt hogy a westie egy családi kutya és családban a helye,igen családi kutya!És én családban élek!
Én is úgy gondoltam hogy inkább tavasszal vennék kiskutyát mert míg kölyök addig biztos nem jó neki a hideg!
Felkészültem a kiskutyára!4 éve szeretnék egy kutyust!Van egy könyvem a kutyákról és már legalább 15 átolvastam!Mindent tudok!Még télen átgondolom ezt a kutya fajta dolgot!Lehet hogy maradok inkább a cocker spánielnél!Még nem tudom!Köszönöm szépen mindenki válaszát!Sokat megtudtam !Egy már úgy is a jövő kérdése hogy milyen fajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!