Melyik a legjobb harci kutya és miért?
Azzal egyetértek maximálisan, hogy a méretükhöz képest felülmúlhatatlan az erejük. Azzal is, hogy megverhet egy kangalt vagy bármilyen más pásztorkutyát, masztiffot.
Azzal viszont egyáltalán nem értek egyet, hogy simán győz. Elég hosszú harc és a pit gyakorlatilag nem megveri a kangalt, hanem a kangal nem érti, hogy a nyilvánvaló erőkülönbség ellenére sem adja fel a pit. Láttam hasonló bunyót, ahol a végén a kangal megelégeli ezt a folyamatosa támadást, miután ő elengedi a pitet és a végén keményen ráharap a nyakára, a pit pedig megdöglik.
De ugyanilyet lehet találni orosz oldalakon káj és kau ellen is. A 90-es években egy Racsni nevű komondor 4 pitnek harapta le a lábát egymás után, többet nem is akarták összeengedni másik kutyával.
A lakótelepen van egy srác, aki sajnos viadaloztat 3 kutyával is. Ellene vagyok, de mivel úgysem tudom sehogy rávenni hogy befejezze, ezért kifaggattam, hogy is működik ez az egész. Elmondta, hogy a látvány miatt használnak pitet, mert a méretéhez képest erős, gyors és látványos harcokat vív, míg a nagy termetű kutyák harcai nem látványosak és bonyolultabb az egész procedúra. A pit kicsi, kis helyen elfér, emberrel nem agresszív. Megkérdeztem a nagyobb kutya vs pitről, ő mosolyogva mondta, hogy az ilyen cane corso, dogo canario, stb. fajtáknak nem sok esélye van a pit ellen, csak ha rögtön az elején eltudja kapni a pitet. Utána egyszerűen felőrli őket és minél tovább tart, annál esélyesebb a pit. A bullterriert is megkérdeztem, annál már nevetett, hogy alkalmatlan erre az egészre. A pásztorkutyákra azt mondta, 50-50%. Ha végtagot vagy az orrot kapja el a pit, akkor ő nyerhet, de még akkor sem biztos, ha a másik kutya is oda tud harapni. Azt is elmondta, hogy szerinte a pit nem nagyon, vagy csak szerencsével és ritkán tud halálos sebet ejteni a kutyán. Általában inkább az van, hogy a nagyobb kutya feladja (mint ugye itt a videón is), viszont fordítva sajnos többször is előfordult, hogy a pit maradandó vagy halálos sebet kapott a jóval nagyobb erejű harapás miatt. Gondolom itt arra is célzott, amit az a komondor is csinált, hogy egyszerűen leharapta a másik kutya lábát.
Szóval egyetértek, hogy a méretéhez képest nagyon erős és ha arányait tekintjük, akkor erősebb, mint egy masztiff vagy pásztorkutya. De mivel jóval kisebb, így gyengébb is. Ha viszont nagyobb lenne, ahogy Te említetted, hogy ha 80kg lenne... akkor gyakorlatilag ugyanazt tudná, mint egy angol masztiff. Fáradékony, lomha, lassú és rengeteget kellene ennie. És arányait tekintve csökkenne az ereje is.
A két legkeményebb kutyafajta az amerikai buldog meg az argentin dog!!
Ja és a rottweilernek an a legerősseb harapása úgy jön a nápolyi masztiff,Bullmasztiff,Pitbull
Érdekes mindenki a pitbullt mondja hű de nagy harci kutyának..
3 nappal ezelőtt egy 68 kg-os példány ugrott be a kertembe és olyan gyorsan irtódott ki...
Ráment a 86 kg-os Közép-ázsiai juhászkutyám (Borisz)
és ,hogy is mondjam karcolás nélkül kinyírta a pitbullt.
Nem tudom mekkorát harap de a pittbull-nak egy harapással eltörte a nyakát szóval..
A jó harci kutya az igazi juhászkutya ami semmitől sem fél.
Több száz viadalt megnézve, az a kutya, amelyik minden más kutyát lenyom, a Pitbull!
Nem a game (harci) pit, mert azok kb 20 kilósak és egymás ellenni harcra vannak képezve.
Egy kiképzett 30 kg körüli Pitbull, lever bármilyen kutyát.
A másik tehetség, aki szintén leveri a nagyokat (Kangal stb)
az Argentin dog.
Ez a két fajta a legjobb harcba.
Nyilván ha összeraknak egy game (harci) Pitbullt 17 kilóval, egy 60 kilós Kaukázusival Kangal stb-vel, semmi esélye.
De mint már említettem, egy 30 körüli kőkeményre edzett, kiképzett Pitnek nincs ellenfele.
Lenyomja az összes ilyen behemótot.
A Közép Ázsia Juhász kutyáknak , Kaukázusi stb, nagy előnyük a hosszú szőr és a nagy test. Egy 20-30 centi szőrrel borított nyakat esélytelen átharapni egy kutyának.
Lehet akármilyen erős harapása. Ha nem lenne szőrük, a fele akkora Pit szétcincálná.
A Pit ilyenkor lágy részekre megy, mint pl hátsó láb, has stb. A nagyobb testű kutyák jóval hamarabb kifáradnak mint egy Pitbull és feladják a harcot. Csak tehetetlenül fekszenek , vagy elszaladnak. Máshol a dús szőr miatt nem tudnak komoly kárt tenni bennük (Ide oroszlán harapás kéne ) Egy iylen viadalba ami 30-40 percig is eltarthat, előbb utóbb az veszít , aki elfárad, vagy olyan helyen fogják meg, ami "puha".
De az ilyen viadalok sose mennek "végig" mert szétválasztják a kutyákat. ha a másik feladja vagy a gazdája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!