Melyik a legjobb harci kutya és miért?
Mint ahogy rengeteg olyan videó is van, ahol a game pitet a kangal, a káj, a kau megöli.
Gyakorlatilag fizikailag semmi esélye a pitnek. Amikor úgymond a pit "nyer", az azért van, mert miután a pásztorkutya már 5x is levitte a földre és úgy gondolja, hogy mint ahogy ő is tenné megadta magát a másik, elengedi és az újra nekimegy. Ez a kutyák világában teljesen antiszociális viselkedés és a pásztorkutya összezavarodik és inkább elszalad.
Egy Racsni nevű komondor anno a szabolcsi vidéken és az ukránoknál rendre verte a game piteket. Konkrétan leharapta a lábukat.
Szerinted. Szerintem meg 50-50%. Hiába a kitartás, ha a pásztorkutya az első percben lerágja a pit lábát vagy eltöri a nyaki csigolyáit.
Volt olyan kuvasz, amelyik fél perc alatt felhasította a hozzá bedobott arénás pitet, majd el is kezdte enni.
Persze én is láttam már olyat, hogy a pásztorkutya végül 5-10 perc után megelégelte, hogy hiába nyomja le folyton folyvást a pitet, mikor elengedi, az újra nekiugrik. De olyat még nem láttam, hogy pit pásztorkutyát ölt volna. Túlságosan nagy a méret, a tömeg és a fizikai erőkülönbség. Az egyik egy 18-20kg-os kiskutya, a másik meg egy 50-70kg-os monstrum. Ráadásul némelyik fajta (kau, komondor, sarp, dél-orosz) akkora szőrrel rendelkezik, hogy nincs pit, ami azt átharapná. Egy esélyük van, ha a végtagot kapják el, de akkor meg védtelenné válik a nyaki rész és ha ott harapják meg, csigolyatörést szenved a pit.
A pit bull terrier mint fajta, kb. 130 éve létezik.
A pásztorkutyák évezredes fajták, amiket nagyon is kőkeményen szelektált, nem csak az ember, hanem a természet (időjárás, farkas, medve, párduc, stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!