Elég az, ha a kutyámat csak száraz táppal etetem?
Lencse??? A kutyának tilos hüvelyeseket adni. Ha ennyire szakértő vagy ezt hogy-hogy nem tudod???
Amúgy igen, elég a táp, a mesterséges vitamin is vitamin!
Most akkor elég vagy nem?:D
Szoktam adni neki húslevesben főtt zöldséget és rizst, tésztát, ezeket imádja, de nem minden alkalommal tudok neki a levesből zöldséget adni, ha csirke fő benne, akkor nem, arra allergiás!
Vitamint (kalcium, multiv.) Kap hetente több nap is.
Akkor mehet a tészta, rizs, zöldség?
Főzelék-félét én soha nem adok neki, azt hallottam szószokat meg hasonlót nem szabad.
Tejet? Szokott inni, szereti nagyon. Vagy havonta 1-2* szoktam adni tejet, úgy 1,5 dl-t.
Értem!
De a zöldségekre a vitaminok miatt lehet szüksége, nem?
A hús a tápban van, remélem :), a "többit" meg pótolom más kajával...
Vitamin nem csak a zöldségekben van... A kutya szervezete a húsra van berendezkedve, vitaminszükséglete teljesen más mint az emberé, hiszen mi mindenevők vagyunk. A minőségi tápok tartalmazzák azt a vitamin, és tápanyag adagot, amire egy kutyának szüksége van. Plusz vitamint mi csak akkor adunk nekik, ha pl kicsit megfáznak nagyon hidegben. Ilyenkor is a vitamintablettát preferáljuk, mert azt a zöldséggel ellentétben biztosan megemészti teljesen. Pl a lencse gyakorlatilag ugyanolyan formában jön ki a kutyából, ahogy megette, mert egyszerűen az emésztőrendszere nem alkalmas annak normális megemésztésére.
Hülye hasonlat, de pl nyulat se etetünk csirkemellel:)
Igen, igazatok van.
Akkor a Happy Dogot sem kellene megvenni többet?
Néztem másik tápokat. Nekem az Orijen túl drága, sajnálom, megvenném, de ha nem megy, nem megy...
Acana-ból viszont van allergiás táp, bárányos-almás és az ára is megfelelő. Neki egy 7,5 kg-os táp eltart két hónapig, vagy tovább és csak 8700~9000 Ft.
Egyébként a dokink ajánlotta még régebben a Royal Canin Hypoallergenic és a Sensitivity Control-t, de nem tudom, hol szerezhetem be, mert a dikihoz már nem járok. Egyáltalán kapható kereskedelmi forgalomban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!