Miért kell röhögni a kutyaruhán?
Van egy pici kutyám, akit befogadtam, mert másnak nem kellett, és ő már elég idős, és fázik is odakinn. Ezért vettem neki ruhát, hogy ne legyen baja. Csakhogy az emberek nagy százaléka ott vihog, ha meglát, meg ilyen-olyan "városi panellakónak" neveznek. (Annak ellenére, hogy egyébként tanyán lakok.)
Ez azért furcsa nekem, mert ha a lovamon van védőcucc (olyasmi, mint a kutyaruha, de csak a hátánál és a szügyénél véd), akkor senki nem kezd el nevetni. Pedig mind a kettő ugyanolyan állat, és mindkét esetben indokoltnak tartom a hidegtől való védelmet.
Szóval a kérdésre visszatérve... Mi olyan nevetséges a kutyaruhában...?
utolsónak :
miért télen a magyar vizsla megfaggyon a hóban ??
de retadrál b*rom vagy xd
Igen, a vizsla arról híres, hogy meg szokott fagyni a hóban...Telente egy csomót odébb kell rakni az útból, mert átesek rajtuk, a kocsik meg nem tudnak tőlük közlekedni. Sőt, télen nagy halmokat raknak a jéggé fagyott vizslákból...
Ha ismerősöm magyar agara (aki benti kutya) nem fázik, akkor egy vizsla mi alapján fázhat?
kedves Little Red
az alapján fázhat, hogy pl. három órán keresztül ücsörög a vadászlesen, -15C hidegben
kicsi szőr, nem jó a hőszigetelése, elkezd remegni, hogy fenntartsa az állandó belső testhőmérsékletét, magyarán fázik ( a remegés izom munka, hőtermeléssel jár, ezzel fűti magát)
nyilván egy vadász sem fogja megvárni, hogy kutyája halálra fagyjon, ezért nem találtál még tetemet
Egyáltalán nem nevetséges a kutya ruhában. Fázik és szívtelenség hagyni vacogni.
Az előbbi fanyalgó hozzászólásokhoz egy kérdés, láttátok már a kutyatalpát városban télen hóesés/út takarítás után?? És az alacsony kutyák hasát, combját?? Hát ezért kell a cipő meg valami védőruha!! A mancskrém sem teszi rendbe!! A só hiába van betiltva nyomják rendesen, de a homok sem homok amivel felszórják a járdákat utakat!
Az enyém mire hazaérünk télen nyakig mocskos. Beállítom a kádba, lemosom a hólevet a mancsára meg megy jó zsíros kézkrém. És kész is.
Pedig városi kutya. A hangsúly pedig a KUTYÁN van.
aki azt mondja hogy ha fázik a kutya akkor nem kell rá adni valamit az mennyen ki úgy télen hogy abban van amiben bennt.
énis adok rá ruhát,összesen van neki kettő,és mind a kettőt nagyi kötötte neki ha az egyik koszos lesz akkor ott a másik ennyi.és csak akkor adom rá ha 0fok alatt van a hőmérséklet.
Úgy általában a vadászkutyák a legfázósabb fajták. Szépek, aranyosak, de rövid, sima szőrük van. Még a Vuk c. mesében is a házban bent aludtak a kandallónál ha jól emlékszem, csak a szőrmók komondor volt kint!
A kutyaruha nem hülyeség, csak ahogy már írtam előbbiekben - pincsikeverékes gazdi - utálom ha fodros, csillogó, kapucnis (nem tudom minek, úgyse rakom a fejére) és ne legyen szára, azaz ujja a ruhának, mert felesleges. A háta és a mellkasa, hasa fázik a kutyának, nem a lábai a lényegesek télen! Én majd csak a mínuszokban teszem rá a kis 6 kg-os pincsinkre a ruhát, ha picit fázik, hát mozog. Fél órát kibír. De nagyon hidegben nem akarom hogy felfázzon mert alacsony és nincs olyan nagy szőre a miénknek, mivel nem fajta tiszta, rövid szőre van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!