Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell röhögni a kutyaruhán?

Miért kell röhögni a kutyaruhán?

Figyelt kérdés

Van egy pici kutyám, akit befogadtam, mert másnak nem kellett, és ő már elég idős, és fázik is odakinn. Ezért vettem neki ruhát, hogy ne legyen baja. Csakhogy az emberek nagy százaléka ott vihog, ha meglát, meg ilyen-olyan "városi panellakónak" neveznek. (Annak ellenére, hogy egyébként tanyán lakok.)

Ez azért furcsa nekem, mert ha a lovamon van védőcucc (olyasmi, mint a kutyaruha, de csak a hátánál és a szügyénél véd), akkor senki nem kezd el nevetni. Pedig mind a kettő ugyanolyan állat, és mindkét esetben indokoltnak tartom a hidegtől való védelmet.

Szóval a kérdésre visszatérve... Mi olyan nevetséges a kutyaruhában...?

2011. okt. 10. 18:22
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
82%

Azért mert buták... ennyi.

Igenis meg lehet érteni, hogy miért van szükség rá. Főleg esőben, vagy télen, amikor a rövid lábú kutyáknak a pocakja könnyen nedves lesz, nagyon gyorsan megfáznak.

Itt a "panel-dzsungelben" van 2-3 kutya, akiket ruciban sétáltatnak, de semmi csicsa, csak sima egyszerű aranyos kabátkák.

2011. okt. 10. 18:41
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Én városban lakom és velem épp ellenkezőleg van. Amikor télen sétáltatom a kis termetű rövid szőrű kutyámat és hát nem adok rá kabátot mert amikor 1x volt rajta akkor sem tetszett neki és mindig jön egy nyanya aki folyton mondogatja h "adjál a kiskutyádra ruhát mert megfázik" és hát én szartam rá akkor utána már a kutyájához beszélt h "látod, nem ad szegény fázós kiskutyára ruhát! Hát milyen gazdi ez!" Hát mondom b+

Na de hogy a kérdésedre is válaszoljak: ne foglalkozz velük! Esetleg ha gondolod mond meg nekik hogy miért adsz rá kabátot és ha még mindig nem értik meg tegyél rájuk magasról! Mindenesetre csak akkor öltöztesd a kutyádat ha már tényleg szükséges, és csak egyszerű, nem túl díszes cuccba és akkor nincsen vele semmi gond!:)

2011. okt. 10. 18:44
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vagyok a kutyaruhával, hogy csak akkor haragszom a gazdikra amikor egészséges, normális szőrrel megáldott fiatal kutyákra tesznek ruhát. Pláne ha fodros, csillogó, csicsás ruha az.

De ha a kutya:

- idős

- beteg

- műtötték és le van borotválva

- gyér szőrű és fázik emiatt

akkor alap hogy nem akarom hogy fázzon, de akkor sem adnék rá kapucnis, kezes-lábas csili-vili göncöt, mert nem látom értelmét. Az tetszik ami elöl tépőzárral vagy más módon zár a mellkasán és alul végig a mellkas+has részen. Nincs szükség rá hogy ujja legyen, nem kell hogy akadályozza a mozgásban.

Nekünk egy pincsi keverékünk van, rövid de dús bundája van, de varr neki a hugom egy kívül vízlepergetős, belül bolyhos kis "kabátkát" hogy ha nagyon hideg lesz, vagy nem érzi jól magát - majd ivartalanítás után - akkor is le tudjam vinni. De nem lesz rajta semmi hivalkodó fodor vagy dísz vagy csillogás, mert minek?!

Linkelnél be egy képet a kutyádról ruhában?

2011. okt. 10. 19:06
 14/30 anonim ***** válasza:
58%
Eleve minek olyan kutyát tartani amelyik nem bírja a hazai időjárást? Annyi sok fajta van ,nem ezeket a túlérzékeny vakarcsokat kéne venni ,mert éppen divatosak.
2011. okt. 10. 19:26
 15/30 anonim ***** válasza:
0%
a masni nem hülyeség -.-
2011. okt. 10. 20:49
 16/30 anonim ***** válasza:

láttam én már télen vadászó magyar vizslán bélelt vízhatlan ruhát, meg szőke cica mellett tipegő bigyuszt nyári kánikulában rózsaszín ruciban

egyik talán nevetséges (picit), a másik nem..de melyik? LOL

2011. okt. 10. 21:01
 17/30 anonim ***** válasza:
még annyit, hogy én is gondolkodok, hogy magyar vizsimnek ruhát veszek télire, de talán még cipőt is varrok neki
2011. okt. 10. 21:04
 18/30 anonim ***** válasza:
Nekem van egy 4 hónapos csivavám és ő elég fázós mikor leviszem sétálni és fuj a szél már remeg. ezért egyik varrónó ismerősünk varr neki egy ruhát. Nem a legegyszerübb de nem is a legcsicsásabb. Ilyen fekete és szürke anyak amin virágok vannak( ez volt a legmelegebb anyag) és a nyakán van egy kis szörme(ugyanis neki a hasa melkasa és nyaka teljesen csupasz)De a szabása egyszerü alul tépőzáras és a hátát védi nincs rajta szoknyácska lelógó izé bizék stb.
2011. okt. 11. 09:41
 19/30 A kérdező kommentje:

Az én kutyámnak igazából skótkockás mintájú a ruhája, mert akitől vettem (egyébként varrónő a foglalkozása), annak csak ilyen vízhatlan anyagja volt épp. Fényképet nem mutatok, mert fel lehet ismerni róla, és ez egy anonim oldal, vagy mi a szösz. :P

De valahogy így néz ki az egész ruha:

[link]

Azzal a különbséggel, hogy kicsi kutya méretű, a hasán is véd, és, mint mondtam, skótkockás.

2011. okt. 11. 10:02
 20/30 anonim ***** válasza:
0%
Behalás. Vadászkutyának ruha...Fú, mennyi hülye él ezen a bolygón........
2011. okt. 11. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!