Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutyafajták bizalmatlan...

Melyik kutyafajták bizalmatlanok ösztönösen az idegenekkel?

Figyelt kérdés
Tehát a velük született bizalmatlanság érdekelne,nem agresszivitás.Ha létezik ilyen..Köszi előre is a válaszokat.
2011. okt. 10. 10:57
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Azt nem értem még csak,hogy ha ez normális,vagyis hogy nem harap,hogy tudja 2-3 éhező,elhatározott farkas ellen megvédeni a nyájat,ha a kutya ösztönösen elkerüli a harcot?Az éhes farkast nem lehet ilyen orrbökdöséssel,ugatással elzavarni,ott szembe kell állni és harcolni.Vagy olyankor elfutnak a pásztorkutyák,vagy mi történik?Eléggé összezavarodtam.....
2011. okt. 12. 20:48
 32/42 A kérdező kommentje:
A másik,hogy ha a farkastól,medvétől próbálnád elvenni az ételét,az szerintem nem csak zakatolna,nem is csak harapna,hanem széttépne.Főleg ha 1O centire provokálnád.Én legalábbis így gondolom.
2011. okt. 12. 20:53
 33/42 anonim ***** válasza:
A pásztorkutyák falkában voltak mindig is. A falka erős, a gyengébb, bátortalanabb egyedek is felerősödnek a dominánsabb egyedek révén. Ráadásul a farkas, medve, valamint minden vadonélő állat kerüli a felesleges sérülést, mivel ha megsérül és nem tud utána vadászni amiatt, akkor meghal.
2011. okt. 12. 21:04
 34/42 anonim ***** válasza:
Egy medve talán, de a legtöbb farkas ha meglátja az ember, akár több száz méterről is, hanyatt-homlok menekül. Nézd csak meg a farkas/kutya hibrideket, gyakorlatilag annyira bennük van a farkas vér, hogy nem lehet őket ŐV-re hordani, mert alapból félnek az embertől.
2011. okt. 12. 21:06
 35/42 anonim ***** válasza:
olvastam egy tenyésztő oldalàn, hogy a farkas ellen 1vs1-ben nincs esèlye semmilyen kutyànak. ilyenkor az egyetlen cèl, hogy a veszteség a lehetőséget legkisebb legyen. azaz ne legyen ideje a farkasnak feleslegesen öldökölni ès csak annyi jòszàgot öljön meg amennyit meg is eszik.
2011. okt. 12. 21:30
 36/42 A kérdező kommentje:
Hát a medve nem menekül az embertől,sőt meg is támadja,ugyanúgy mint a nyájat is,főleg ha gyengék a kutyák.Erdélyből vagyok,itt sok az ilyen eset.Lásd Erdőfüle,Kommandó,Cséje stb.Nagyszüleim mesélték,hogy éhező farkasfalka,télen az embert is megtámadta,a kutyákat pedig megölték és meg is ették.Nem vitatkozni akarok veled,csak próbálom megérteni a dolgokat.Támadtak meg már minket pásztorkutyák,ilyen Bukovinai,kárpáti meg keverékek,6-8 drb. is.Mi is voltunk 4-en,fejszével,botokkal,de nem érdekelte őket.Borzasztó agresszívek voltak.Egy hegy tetején találkoztunk,nem hallottuk a nyájat.Túl közel voltunk a nyájhoz és kész.Szerencse,hogy a pásztor észrevette és visszahívta őket.Elég szoros helyzet volt.Más helyen szekérről néztük,amint vagy 6 pásztorkutya marcangolt egy két első lábán vonszolkodó vaddisznót.A hátsó felét már megkezdték.Elég morbid látvány volt.....Csak azt akartam kifejezni,hogy azok a kutyák,ha valami,valaki a területükre tévedett és a pásztor nem parancsolta vissza,támadtak.Foggal,körömmel.Ha messze voltál ugattak,de ha közeledtél,már inkább hörgés,szaladás a behatoló felé,s ha nem távolodott,akkor támadtak.S elég becsületesen.Én ilyennek tudtam a nyájak,pásztorok védelmezőit.Ezért vagyok a film megnézése után ilyen nagy kérdőjellel.....
2011. okt. 12. 21:36
 37/42 anonim ***** válasza:

Mint írtam, a falka ereje nagyon sokat számít, illetve természetesen nyáj mellett dolgozó pásztorkutyát nem is nagyon lehet összehasonlítani egy kultúrkörnyezetben felnevelt pásztorkutyával.

Erdélyben nagyon nagy farkasok vannak, a falkák még a medvét is elejtik. A kalibakutyák és az egyéb román fajták nincsenek olyan erőfőlényben, mint pl. egy kau, káj vagy kangal, viszont a falka ereje erőssé teszi őket. Ennek ellenére egyre több kau, káj, kuvasz és most már komondorok is vannak Erdélyben, mivel a méretük és az erejük nagyobb. Én is láttam már olyan videót, ahol a kangal feje a hóban volt, de hallottam kauról is, ami agresszív volt és a román kutyákat mind lenyomta, viszont mikor jöttek a farkasok és elkergették őket, az az ökör kutya utánuk ment, kergette őket tovább. Másnap néhány cafatot találtak csak meg belőle.

2011. okt. 12. 22:42
 38/42 A kérdező kommentje:
Na jó,egy kicsit megnyugodott a lelkem.Tehát nem épp olyanok a pásztorkutyák,akik tényleg dolgoznak,mint az a első helyezett kaukázusi.Mondjuk én nem is így ismertem őket,de megijedtem,hogy ez lesz az új karakterstandard.Elég sokat barangolunk itt Erdélyben,hegyeken dombokon,Nyárád,Küküllő,Maros,Olt,Szamos,Vargyas ,Feketeügy,Baszka mentén.Kirándulni,túrázni,horgászni.Érdekes,de még kaut,KÁJ-t vagy Komondort nem láttam a nyájak mellett.Pedig aztán a Komondort elég nehéz mással összetéveszteni...Kuvaszt,kuvasz keveréket igen,de csak messziről.S jobb is volt úgy.....Mioritic pásztorkutyát is inkább Erdélyen kívül, Arges megyében láttam,még eladó kölyköket is,de azok is elég ritkák.
2011. okt. 13. 22:15
 39/42 anonim ***** válasza:

Bizonyos területeken vannak inkább kájok és kauk, nem mindenhol. Leginkább azért próbálkoznak velük, mert keményebbek és nagyobbak a kalibakutyáknál, hatékonyabbak lehetnek. Egy baj van velük, hogy néha túl agresszívak, emiatt vannak példányok, amik utánamennek a farkasnak, tehát elhagyják a nyájat, ami tilos egy pásztorkutyánál. Nem üldözhet. Általában ezek elő sem kerülnek, farkaskajaként végzik. Illetve az is baj, hogy nem tudnak beilleszkedni a falkába, mert agresszívek a többi kutyával. Ez inkább kaukkal fordul elő. Most már kangalok is fel-feltűnnek.

Komondort pedig talán azért nem láttál, mert mind le van nyírva, és úgy kissé máshogy néznek ki. :-) Azonban a munkra miatt muszáj a bundát lenyírni, és mivel Erdély hegyvidék, több a fa és a bokor, ezért még fontosabb. Alapvetően a komondor sztyeppei pásztorkutya, nem hegyi, a sztyeppén kevesebb a bokor és a fa, amibe beleakad a hosszabb bunda.

2011. okt. 13. 23:14
 40/42 A kérdező kommentje:
Lehet,lehet hogy a nyírás az oka,hogy nem láttam Komondor komát erre fele munkába.Udvart őrizni láttam többfelé,egy kivételével jól csinálták a dolgukat.Vagyis az laikus megítélésem alapján....Úgy látom már csak párbeszéd,írás lett,mert gondolom egy ideje csak te válaszolsz......De nem baj,legalább-írásaidból következtetve-olvastál,találkoztál már kutyákkal,pásztorkutyákkal,nem csak okoskodni jöttél ide.Szeretem az ilyen típusú kutyákat,csak sajnos tömbházban lakunk,s ezeknek pedig nem ott a helyük.Mostani lakhelyünkön(Németország) nem is nagyon vannak pásztorkutyák.Egyetlen Kaukázusit láttam,sétáltatták az utcán,vagyis inkább nevelgették,mert minden kutyának neki akart menni :) Szerencse szófogadó volt,és akarva-akaratlanul végig kellett üljön,amíg a másik kutyák elhaladtak.Na,de ez nem ide tart...Köszi az infókat,felvilágosítást.
2011. okt. 14. 00:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!