Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutyafajták bizalmatlan...

Melyik kutyafajták bizalmatlanok ösztönösen az idegenekkel?

Figyelt kérdés
Tehát a velük született bizalmatlanság érdekelne,nem agresszivitás.Ha létezik ilyen..Köszi előre is a válaszokat.
2011. okt. 10. 10:57
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

Az én németjuhász kanom pont ilyen. Nem agresszív (csak parancsra), viszont senkivel nem haverkodik.

Ha valaki odajön és tyutyuka-mutyukázik neki a farka végét nem mozdítja meg, nem hogy csóváljon.

Nem játszik senkivel. Otthon természetesen velem és a családdal imád labdázni, játszani, de ha más próbálkozik vele (hiába ismeri), szeme sem rebben.

2011. okt. 10. 13:44
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
Nemrég lettem KÁJ tulajdonos, erre a fajtára én is azt tudom mondani, amit előttem már leírtak: abszolút mértékben cseszik rá az idegenekre. Nem agresszív, de iszonyatosan bizalmatlan. Pedig még csak 11 hetes :D
2011. okt. 10. 15:00
 13/42 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Ahogy egyik válaszoló írta,még én sem láttam bizalmatlan collie-t.Boerboel-ról,Amerikai Bulldog-ról valami tapasztalat ebben a témában?
2011. okt. 10. 19:38
 14/42 anonim ***** válasza:
Nem lehet egy fajtára teljesen kimondani, hogy bizalmatlan lesz. Fajtán belül is van különbség az egyedek között. Ha ilyen kutya a vágyad, leginkább a szülőket kell jól kiválasztanod. Utána az alomból is a neked megfelelőt mutató kölyköt. Aztán mehet a nevelés.
2011. okt. 10. 22:05
 15/42 anonim ***** válasza:

ma 13:31

Azt írtad, kutyaiskolába a kedves fajtádat egyáltalán ne vigyék. Aztán említed, hogy a Te kutyádat éppen most az iskolában tanítjátok . Nem ellentmondás ez?

2011. okt. 10. 22:08
 16/42 A kérdező kommentje:
22:O5-ös.Ezzel a válaszoddal 1OO%-ban egyetértek,s gondolom nem csak én,hanem mindenki,akinek van gőze,egy kicsi is,a kutyákhoz.
2011. okt. 10. 22:32
 17/42 anonim ***** válasza:

a kájos vagyok.:)

azt mondtam, ŐV-re ne vigyék semmiképpen, kutyasuliba meg kb. felesleges, mert egy a fontos: a behívást tudja.

Az enyém azért jár kutyasuliba, mert kíváncsi vagyok, a klikker képzésre hogyan reagál, és nem árt, ha amennyire lehet, szocializálódik.:)

Ő az első kájom, akivel suliba megyek, nem tudom, mi lesz az eredmény, de az eddigi ázsiáim soha nem voltak suliban, mégis nagyon engedelmesek voltak.

Inkább szeretetből csinálták meg, amit kértem.:)

(máshogy nem is szabad kezelni ezeket a kutyákat.)

el lehet vinni iskolába, de nem rajong érte...

megcsinálja, amit kérek, de látszik, hogy magában azt gondolja "ennél értelmesebbet is tudnék csinálni"...:D

2011. okt. 11. 05:20
 18/42 anonim ***** válasza:

"Ez a kutya sokkal keményebb, mint a kuvasz, a kaukázusi, vagy a moszkvai őrkutya.

10-15 kilóval több izom, 20 fokkal nagyobb hőtűrés, legkisebb kajaigény, és a legnagyobb állóképesség.

ráadásul a kuvasz általában sokkal önfejűbb, a kaukázusi pedig sokszor túl barátságos."

Ez butaság úgy ahogy van.

2011. okt. 12. 12:32
 19/42 anonim ***** válasza:

annyira tudtam, hogy valaki megmondja, hogy butaság, amit mondok...:)

megindokolnád kérlek, hogy miért gondolod, hogy butaság?

konkrét tapasztalatod van bármelyik fajtával?

esetleg etológus vagy?...

2011. okt. 12. 12:35
 20/42 anonim ***** válasza:

A magyar pásztor-, terelőkutyák is pont így lettek kitenyésztve, egygazdásnak, mert régen szokás volt a jó kutyát elcsalni...

A juhászok nagy része pont azért nem szereti a border collie-t, mert annak csak a feladat a lényeg, a munka, a gazda személye nem olyan fontos, mint pl. egy mudinak, puminak. Ha a collie választhatna, marad -e a nyáj, a feladat mellett, még ha ezért egy idegen lenne vele, vagy a juhásszal tart, akkor valószínűleg az előbbit választaná, míg egy magyar fajta az utóbbit, még ha csak pihenés, vagy "céltalan lődörgés" is az, a lényeg, hogy az imádott gazdával legyen. Ezeket a fajtákat kutyás körökben gazdifüggőnek nevezik :-)

2011. okt. 12. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!