A fél éves bernim nagyon barátságtalan az idegenekkel. Mit csináljak vele?
Az iskolában idegrendszert nem tudnak javítani, sajnos.
Fiatal a kutya. Kitartóan, lassan egy-egy helyzethez kell hozzá szoktatni. Menjél vele az iskolában is a kutyák közé és ne engedd, hogy elmeneküljön.
Vendégek ne menjenek hozzá. Várják ki, amíg a kutya odamegy valakihez. Akkor kaphat az illetőtől szó nélkül jutalom falatot.
de csak akkor húzza be ha odamennek és megsimogatják.
a kutyák nem emberek,de van önbecsülésük,olvass cesar millan könyveket vagy nézzd a sorozatot és megtudod
és azt csak itthon csinálja,a házban a kertben,a kutyaiskolába odamegy a többi emberhez leül elfogadja a jutalomfalatot.
Szia!
Nagyon sokat kell menni emberek közé velük.Nekem kettő bernim van.A nagy az mindenkihez gondolkodás nélkül odamegy és kíváncsiskodik.A kicsivel meg most kezdjük gyakorolni az emberek közelségét.
Hívj csak nyugodtan vendégeket,majd megszokja.
A bernikre néha kicsit rá kell erőszakolni az akaratodat.
Utána már megy minden flottul.
Ha legközelebb vendégséget szervezel,tegyél rá pórázt és kényszerítsd,hogy maradjon ott.Ne engedd,hogy kihátráljon a helyzetből.Igenis győzze le a félelmét.
Sok sikert.
Szerintem csupán annyi az egész hogy nincs jól emberhez szocializálva :)
Vidd sokat tömegbe és simogatazsd!Ha engedi magát megfogni adj neki jutifalit,hogy kellemes dolgot társítson a simihez.
Az én bernim is fél a váratlan helyzetektől,az idegenektől. Nem idegrendszeri gond szerintem,mert mikor rájön,hogy nem veszélyes a helyzet, 3-4 alkalom után már élvezi. Eleinte pl ő is nagyon félt,ha idegenek jöttek. Aztán egyszer pont akkor toppant be a baráti társaság,miután fürdettem,tehát nem mehetett ki. Fél órát remegett,aztán befeküdt az egyik barátunk ölébe,és élvezte az életet. Azóta ha meghallja hogy kopognak,szinte ő megy ajtót nyitni :)
A sétával is voltak gondok,mert félt a kutyáktól. 1-2 hét alatt megszokta őket,már azzal sincs baj.
Vidd sokat idegenek közé, ne engedd ki a szobából,ha vendégek vannak,stb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!