Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajtát ajánlotok?

Milyen fajtát ajánlotok?

Figyelt kérdés
Agility-ni,nagy kirándulásokra talán még munkákra is szeretném majd vinni. Közepes-nagy méretű kutyát szeretnék.Benti-kinti tartással.Okos,mozgékony és rövid szörű vagy jól kezelhető szörű kutyát szeretenék.Irjatok ha valamit kihagytam.
2009. ápr. 28. 18:13
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Nos belga juhász:) szertintem mindenre tökéletes. (ja nekem most nem az van:-)
2009. ápr. 28. 21:11
 12/31 anonim ***** válasza:
Az Amerikai Staffordshire Terrier is jó választás lenne. A leírtakból minden illik rá.
2009. ápr. 28. 22:32
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Mudi jó választás - ha jó helyről veszed. Azt tudni kell, hogy kicsit érzékeny fajta.

A pumik kicsit stabilabbak és hasonlóan jók, mint a mudi.

Pulit a szőre miatt én nem vennék - főleg agilityre.

Bordert én nem vennék első agilitys kutyának (agilityzem pár éve - és nem borderrel, az csak év végén lesz :oP)

Én még egy közép uszkáron elgondolkodnék - igaz a szőrét rendszeresen nyírni kell.

Belgajuhász szintén jó lehet. Ha malit választanál, ahhoz nem kicsit kell határozott, kemény kéz.

Beaglet én semmiképpen nem vennék. Persze van aki agilityzik beagle-lel, de elég kiábrándító, amikor a kutya elmegy a pályán szaglászni. És abban igaza volt itt valakinek, hogy kirándulásokon pórázon kell tartani, mert ha szag van, akkor megsüketülnek.

2009. ápr. 29. 08:59
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
A Beagle nagyon elterjedt fajta lett mostanában csak azért mert jól néz ki. Hányszor hallottam már , hogy azért vettem mert olyan aranyos!! Ehez képest a gazdák nagy többsége első kutyás és nem tud bánni az agyonszaporított hibás kutyájával. Kérlek ne térj te is erre az útra, nem olyan könnyű kezelni egy vadászkutyát. A többi felsorolt lehetőség véleményem szerint beválna!
2009. ápr. 29. 10:58
 15/31 anonim ***** válasza:

Beaglet nem ajánlom.Ahogy észrevettem,mostanság minden ilyen jellegű kérdésre azt ajánlják.Pedig nem valók ők se mindenkinek.Ismerek én is agilitys beaglet,de az olyan is..ő megy amikor akar.Különben nem érdekli.Kiránduláshoz sem az igazi,állandóan elbóklászik,vadászik.

Ammit javasolnék az pumi,mudi.Remek magyar fajtáink,okos,engedelmes kutyák,mindemellettmozgékony,fordulékony,a szőrükkel sincs túl sok gond.

A malit nem javasolnám,elég kemény kutyák,csak hozzáértő ember kezébe valók szerintem.De a belgajuhász másik két változata szintén olyan kutya,akit nyugidt szívvel ajánlanék.De ők nem rövidszőrűek.

A bordert nem javaslom szintén.Nem első kutyának való se agilitys első kutyának.Azt már inkább úgy érdemes venni,ha benne van az ember egy ideje,és már tudja,mit hogyan is fog csinálni.Okos kutyák,de határozottan kell kezelni őket.

Esetleg még uszkárt javasolnék.

Ha tudsz,menj el egy agilityversenyre,ott megláthatod többségében milyen fajták vannak,és gazdáktól is tudsz kérdezni,biztosan szívesen segítenek neked

2009. ápr. 29. 11:13
 16/31 anonim ***** válasza:
Én a pumikat akaratosabbnak és kicsit agresszívabbnak látom... A mudit könnyebb kezelni. A puminak terrier ősei is vannak, ha jól tudom.
2009. ápr. 29. 14:19
 17/31 anonim ***** válasza:

gyere ki egy kiállításra (pl. budapest cacib május 16-17) nézd meg formára - méretre mi tetszik .. beszélgess a tenyésztőkkel milyen tulajdonságaik vannak a kutyusoknak

ha tetszik valamelyik olvass utánna neten ...

2009. ápr. 29. 15:09
 18/31 anonim ***** válasza:

hát azért nem értek azzal egyet,hogy a kirándulásokon elmegy,meg megsüketül...Ha rendesen meg van tanitva neki minden,akkor könnyen kezelhető kutya.

Nekem is beaglem van és a sétánál soha nem szökött el (mindig póráz nélkül viszem), mindig vissza jött,és igenis,lehet vele kirándulni még erdőben is.... múltkor 12 km-t túráztunk az erdőben, végig figyelt engem, elöl ment, szaglászot,de soha nem hagyott el minket, és egy bizonyos távolság után megállt és várt engem. Ha eltűntem akkor keresett engem.

De ettől még jó a vadászösztöne is,mert felvette a vaddisznó szagát.

Igazából nekem ő az első kutyám és lám,mégis ideális családi kutya lett,szófogadó,és megtudtam nevelni.

Hát nyilván nem agyonszaporitott hibás kutyát kell venni és nem azért mert hogy jaj de aranyos....

Hát azért agilityn is megcsinálja amit kell,csak a kezdetek nehezebbek vele mint más fajtával,de értelmes fajta.

Nyilván minden kutya külön személyiség,még fajtán belül is különböznek,de sok ilyen temperamentumú beaglet ismerek mint az enyém.

2009. ápr. 29. 21:07
 19/31 anonim ***** válasza:
És mi van egyszer kiugrik előttetek egy nyúl? Rádnéz és egymásra mosolyogtok? Mint pl az én kutyáim, akik pásztorok... Vagy inkább utána rohan és akkor biztos nem hívood vissza... Aztánha baja esik? :S Egyébként hány éves a kutyád? Ha még nincs 2-3 éves akkor lehet, hogy még ilyen, de aztán eléggé valószínű, hogy kicsit megváltozik... Agilityzni is biztosan lehet vele, de nem versenyezni, és nem hinném, hogy élvezné, hiszem mondták, hogy megcsinálja ha kedve van... Ez meg egyiküknek sem jó...
2009. ápr. 29. 21:12
 20/31 anonim ***** válasza:

hát lehet hogy rám néz és mosolyog :D ki tudja :D

nem volt még ilyen.... ha meg elmegy,akkor visszajön.Oda megy vissza ahol utoljára látta a gazdit.

Nem hinném,hogy baja lenne attól,hogy elmegy nyuszit kergetni.Max. kifárad mert vadászott,és lesz egy nyuszija :DDDD

amúgy 3 éves.

Azzal egyetértek,hogy nem arra való,hogy versenyszerűen agilityzennek vele.Csak hobbiszinten :D de szép eredményt még igy is elérhet :D

ha tényleg sikert szeretne elérni a kérdező agilityn,akkor téll nem bigli kell neki.

Amúgy a mudi sztem is jó,nekem is tetszik ez a fajta,régebben ilyet szerettem volna :D

2009. ápr. 29. 21:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!