Milyen fajtát ajánlotok?
valami kis testűre gondoltam, akit lehet lakásban tartani több kutyával (van már kutyám)ne haladja meg a 10 kg (de inkább az 5kg alattiak érdekelnének) mivel nem vagyok egy "erős" kezű gazda ezért inkább hagynám a terriereket
kötődjön a gazdájához :D, hosszú szőrűeket jobban szeretem és a puha szőrűeket :D
ha lehet akkor ne minden hónapban kelljen kozmetikushoz vinni és előnyösebb lenne ha keveset enne :D (de van pénz orvosra, felszerelésekre, ételre és a többire)
fajtatiszta kutyust szeretnék
milyen fajtát ajánlotok?
Az "erős" kezűség nem azt jelenti hogy nem bírsz el egy staffit, hanem csak kistestű kutyát, mert nem vagy valami izompacsirta.
Azt jelenti, határozottság és az, hogy meg tudod őt kellőképpen nevelni. Attól hogy kistestűd lesz, úgyanúgy nevelni kell mint egy pit bullt, nem elég visszarántani kisujjal a flexivel. A lényeg: Minden kutyát nevelni kell, legyen az nagy vagy kicsi. Akár nagyobb kutyát is bevállalhatsz, miért ne? De el kell járnod kutyasuliba.
Fajtatisztát?
Magyarországon kb. 600.000 kutya él gazdátlanul, ezek egy részét befogás után azonnal megölik. Egy részük menhelyre kerül, ahol akár évekig tengeti az életét. Miért is pont fajtatisztát szeretnél, ha nincs vele különösebb célod, azaz nem kell megfelelnie olyan elvárásoknak, mint pl. egy vizsla vagy rottweiler? A kutya az kutya, imádja a gazdáját, és olyan lesz, amilyenné neveled. Menj el egy menhelyre, és fogadj örökbe egyet. Hidd, el, nem bánod meg!
Minden nem rövid szőrű kutyának kell havonta kozmetika, az uszkárnak is.
Aki ezt hanyagolja, ne akarjon hosszú szőrű kutyát, mert rettentő mód igénytelen lesz a kutya.
Ja, hát igen, voltál már menhelyen? Ott még az erős idegzetű emberek is pityeregnek! Rengeteg, ismétlem rengeteg kutya van a menhelyeken.
Ha fajtatiszta mellett döntenél, akkor is bizonyára 20.ezer Ft alatti kéne.
Ha nem, akkor kérlek vedd semmibe a válaszom!
képzeld nem 20. alatt kéne hanem 80-120 ezer forintot rá tudok szánni maga a kutyára csak
egy menhelyről hozott keverékem van meg a családnak van egy belga juhásza
rosszul fogalmaztam az erős kezűséget
akkor havonta járunk kozmiba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!