Miért baj az néhány embernek, ha valaki a pincébe tartja akutyáját?
Van pincém, nem sötét verem, de akkor sem tartanám ott a kutyámat. Ha akar kint van a kertben, ha akar bent a lakásban, de nem jutna eszembe a pincébe zárni, friss levegő, rendes napfény nélkül.
Minek tart valaki kutyát, ha csak a pince jut neki? Akkor minek van a kutya?
hát azért míg dolgozol, az napi 6-8 óra, engem megeszne az ideg, hogy addig lenn van a kutyám a pincében!
Én nem kényeztetem el a kutyáim, de képzeld el, hogy bezárnak reggel 8tól délután 4-ig egy hideg, nyirkos, (akár patkányok lakta), sötét helyre. Biztos nem érzi jól magát azt elhiheted. Ha már a kennel készül el azalatt az idő alatt inkább a hosszú lánc egy fához kötve, jobban viseli.
És láttam már jópár pincét, eddig egy sem volt szuterén lakás.
azért neked sem mindegy, hogy a lakásba alszol vagy a pincébe!!
a kutyának nem is az számít, van e tv-je (házimozi,képek a falra nem kellenek??) hanem az hogy egyáltalán a szobába érzi a szagod, meleg van és fény is van, nincs az a doh szag, és nem járkálnak ott mindenféle rágcsálók és csúszó mászók
azért nem hiszem h nem érzékeled a különbséget!
lehet, h a kutya nem értékeli a házimozi rendszert meg a többi luxukcikket de azért mégis más mint egy sötét pince!!!
kicsit gondolj már bele!
Nem hiszem hogy ez a legjobb megoldás , mármint a pince.
Amíg nincsen kennel addig ne végy kutyát ha minden megvan ahhoz hogy felelősen tudj állatot tartani akkor jövet az eb.
Én mielőtt lovat vettem istállót csináltam , és nem először vettem lovat aztán 2 hónap múlva csináltam istállót.
Ez csak egy példa , így kellett volna csinálnod.
A pincében általában mindig hideg van ,nyáron is!
Nem biztos, hogy az a pince annyira rossz hely lett volna, mert akkor a kérdező biztosan nem zárta volna oda a kutyáját. És megsúgnám, keresztapám pincéjébe besüt a nap, aránylag meleg, mert ott van kialakítva a gyerekeknek a játszószoba... Szóval nem minden pince nyirkos, rideg patkányokkal teli stb. És azt sem tartom állatkínzásnak, hogy valaki panellakásban tartson kutyát, mert, legalábbis az én kutyám, hihetetlenül ragaszkodó, és hiába lenne övé az egész kert, ha nem lehet velem, vagy a család többi tagjával! És a séták sem 10 percig tartanak, valamint nagyon sok kutyával megismerkedik, és van lehetősége más kutyákkal játszani, ami szerintem boldogabbá teszi őt, mint bármilyen egyéb játék, amiben nincs kutya... :D:D (mondjuk 20kg felett már nem tartanék panelban kutyát, tök mindegy mekkora a lakás, de mondjuk egy yorki vagy törpetacsi, meg egyéb kis(ebb)testű kutyik egy nagyobb lakásban simán elvannak. De egy minigarzonban nem tartanék kutyát!)
Egyébként egyik ismerősöm a beagle-jét tartja panelban, és azon belül is egy ketrecbe van zárva reggel 8tól délután 2ig... Na ez az ami már tényleg állatkínzás kategória (amúgy szegényke nincs megnevelve, meg nincs levezetve a felesleges energiája és szétszedi a lakást, ezért van bezárva... ez tényleg szomorú!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!