Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szomszéd kutya hetekig egyedül...

Szomszéd kutya hetekig egyedül láncon. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

elköltöztek a szomszédaink,itthagyták láncon a kutyájukat,szegény kölyök kora óta láncon él,most 3éves kb.

azt mondták,hogy jönnek majd egy héten egyszer,etetni itatni.

amit kérdezni szerettem volna,hogy ilyenkor elkobozhatják a kutyát tőlük az állatvédők?egyáltalán szóljak nekik?mert egyszer már szóltam egy másik kutya miatt az állatvédőknek,de nem csináltak semmit,óriási balhé lett belőle,a szomszéd megmérgezte emiatt a mi kutyánkat...megint vállaljam a balhét?

2011. szept. 29. 12:22
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
81%

Értsétek már meg, hogy ma, magyarországon állatvédelmi hatóság nincsen. Illetve van, a jegyző, a szarik az ilyen ügyekre, mert neki épp el kell tennie a kenőpénz telekátminősítésért, meg ilyesmikért. Nem ér rá ezzel foglalkozni.

A magyarországi állatvédőket úgy kell elképzelni, mint engem, meg téged. Amennyi kapacitásom, helyem, lehetőségem, pénzem van addig segítek. Tagja is vagyok szervezetnek. De hiába hívsz fel, hogy állatkínzást látsz, nem tudok mit tenni, és senki más sem nagyon tud. Ugyanolyan civilek vagyunk, mint bárki. Azért mert igyekszem a lehetőségeimhez mérten támogatni az állatvédelmet, még nem tudok a munkaidőmben vagy akár azon kívül a szabadidőmben bepattani a kocsiba, kifizetni a benzint, kifizetni az autópályamatricát, és csak úgy hipp-hopp bepakolni a kocsiba a kutyát.

Ráadásul nincs jogkörünk, semmilyen, ha elhozzuk a kutyát, még felelősségre is vonhatnak minket lopás miatt - tök jogosan. Érted ezt?

Ez a helyzet ma magyarországon. Az állatvédőrség se nagyon tud mit csinálni, mert nekik még egy telepük sincsen, nekik megvan a jogi útjuk, lehet, hogy ki tudják hisztizni a kobzási határozatot a jegyzővel, de aztán mi lesz vele?

Nálam teltház van. Minden menhelyen teltház van. Azzal meg nincs előrébb a kutya, ha a gyepmesteri telepre kerül.

Nem az állatvédőket kellene szídni, akik önerőből, szabaidejükből, saját pénzükből mentenek, és sajnos az esetek jelentős részében tehetetlenek. Elnézést, de ez kikívánkozott.

Egyszerűen ma Magyarországon sajnos azt kell mondjam nincs segítség az ilyen kutyák számára, csak kivételesen szerencsés esetben. Persze ettől függetlenül mindent meg kell próbálni, és telefonáld körbe az összes létező szervezetet, hogy hátha valakinél akad hely, és megpróbálják megoldani a kobzást, meg a szállítást, meg mindent, de tudd, hogyha mindenki nemet mond, nem azért lesz mert nem akarnak segíteni, vagy mert bunkók.

A lehető legjobb megoldás a körbetelefonálgatás mellett, hogy néhány állaszerető helyben összefog a kutyáért. Etetitek, gondozzátok, csináltok fotókat, csináltok neki hirdetést, próbáltok gazdát keresni neki, feltetitek menhelyek várólistájára, és ha szükséges megoldjátok valahogyan közösen a szállítást.

2011. szept. 29. 14:04
 22/29 anonim ***** válasza:
32%
:((
2011. szept. 29. 14:12
 23/29 A kérdező kommentje:
etetni etetném,de 2m-es betonkerítésük van,még kilopni sem tudom.innen látom őt a kertből,mert mi a dombon lakunk.szóltam az állatvédőknek,de ugyanazt mondták,mint a másik esetnél,hogy ha a gazdája nem mond le róla nem tehetnek semmit...szerintem szegénykém el fog pusztulni:(
2011. szept. 30. 11:12
 24/29 anonim ***** válasza:
66%
Melyik állatvédőkkel beszéltél? Nem tudod rávenni a gazdát, hogy mondjon le róla? A jegyzőnél nem mered jelenteni az esetet, vagy értelmetlennek látod a jegyzőt ismerve? Esetleg a helyi gyepmesterrel nem vagy jóban? Az ő segítségét nem tudod kérni? Én ismerek olyan ebrendészt, aki iszonyatosan szereti a kutyákat, és nagyon segítőkész, nem egy klasszikus sintér.
2011. szept. 30. 11:15
 25/29 anonim ***** válasza:
77%
ba...ki lopd már el! menjünk segíteni? Én odamegyek, ha jön velem még valaki!!!
2011. szept. 30. 11:36
 26/29 anonim ***** válasza:
77%

Elárulod hol van helyileg? Összeszorul a szívem, nem szeretek ilyenekről tudni, hanem tudok segíteni. Össze kéne fognunk, kommandós módjára éjszaka felmászni a betonfalon, leereszkedni az udvarba és kicsempészni valahogy a kutyát.

Megőrülök, hogy tényleg nem tud semmit tenni az állatvédelem, vagy a rendőrség, hisz állítólag már az állatkínzást büntetik, ha meg mégis helyzet van, akkor meg senki nem tud tenni ellene?

2011. szept. 30. 11:49
 27/29 A kérdező kommentje:
majd ha hazajön a gazdája beszélek velük,hogy ha nem kell adják a menhelyre..igazából,én felajánlanám nekik,hogy etetem/itatom minden nap,de én nem lakom ott csak édesanyám,ő meg nemhiszem,hogy elvállalná,ígyis 2kutyáról gondoskodik.és abból az egyik nem is a miénk..
2011. okt. 1. 09:39
 28/29 anonim ***** válasza:
37%
na mizu a kutyussal??
2011. okt. 2. 17:19
 29/29 anonim válasza:
100%
Lehet hogy kicsit morbid vagyok de ha a szomszéd az én kutyám mérgezné meg akkor addig verném amíg bele nem döglik a szemét
2015. aug. 30. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!