Szomszéd kutya hetekig egyedül láncon. Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
elköltöztek a szomszédaink,itthagyták láncon a kutyájukat,szegény kölyök kora óta láncon él,most 3éves kb.
azt mondták,hogy jönnek majd egy héten egyszer,etetni itatni.
amit kérdezni szerettem volna,hogy ilyenkor elkobozhatják a kutyát tőlük az állatvédők?egyáltalán szóljak nekik?mert egyszer már szóltam egy másik kutya miatt az állatvédőknek,de nem csináltak semmit,óriási balhé lett belőle,a szomszéd megmérgezte emiatt a mi kutyánkat...megint vállaljam a balhét?
(uccso vagyok) Vagy mi lenne, ha Radikalis allatvedoknel jelentened? Facebookon megtalalod oket. A tobbit bizd rajuk!
2011. szept. 29. 12:42
12/29 anonim válasza:
Igen, azonnal jelentsd fel, még ma! heti egy etetés itatás, dögöljön meg az ilyen ember! megáll az eszem... MOST menj a rendörsegre!
2011. szept. 29. 12:45
13/29 anonim válasza:
ez állatKÍNZÁS! Jelentsd fel őket! Telefonálj a rendőrségnek.
2011. szept. 29. 12:49
14/29 anonim válasza:
Ha a kutya négy méteresnél hosszabb láncon van, van neki vize, kap enni, és nem beteg vagy durván elhanyagolt, akkor ez sajnos jogilag nem állatkínzás, és nemigen lehet elkobozni a kutyát. Szólj az Állatvédőrségnek, ők kimennek megnézni, felmérik a helyzetet, és megteszik, amit jogilag lehetséges. A többi szervezet sajnos általában megáll annyinál, hogy "á, úgysem történik semmi", és akkor tényleg nem lesz belőle semmi.
2011. szept. 29. 12:54
15/29 anonim válasza:
Nálunk ugyan ez van. Nálam nem jöttek ki azt állat védők. Azt a felelet kaptam hogy most nem érnek rá meg ez amúgy se a ő dolguk. Aztán máskor felhívtam akkor azt mondták most nem érnék rá majd ki jönnek de nem lett belőle semmi. De a szomszédomék nem is jöttek etetni hiába beszéltem velük. A sovány. Át akartam hozni magamhoz de nem tehetem mert 4 kutyám van 3 kan és 1 szuka. Szóval ott hagytam de minden nap dobok neki kaját és rakok át neki vizet. Többet nem tehettem érte. Na de most tegnap el vitte a szomséd oda ahova költöztek 4 házzal arrébb. A kutyát ki kötték a disznó ólhoz a átsó kertbe hogy ne is lássák. Van egy Goldenjük is azt rendesen tarták de a keveréket az utálják. Szegény már csont sovány mert nem tudom eteni szerintem a telet nem is fogja ki bírni. Nem etetik. Mikor itt laktak is heti 1x kapott enni de én akkor is adtam neki mikor szóltam akkor heti 2x de szegény már megint csak heti 1x kap moslékot.....
2011. szept. 29. 13:21
16/29 anonim válasza:
13:21 vagyok
Vagyis szerintem ha tud etesd vagy szól a jedzőnek vagy valakinek vagy beszélj a gazdával.
2011. szept. 29. 13:24
17/29 anonim válasza:
A jedzo az jegyzo? :) (nem kotekedek) :)
Szoval meg egyszer, az elottem szolonak is mondanam, ill. kerdeznem, mert meg nem jelentettem be hasonlot. Nem lenne hatekonyabb, ha a radikalis allamtentokhoz fordulnatok? Gondolom azert radikalisak, hogy az ilyen esetben csak kimenjenek... :S Vagy nincs tobb otletem, de a megoldast szivesen elolvasnam majd itt!
2011. szept. 29. 13:27
18/29 anonim válasza:
Ha kifeszítenétek a láncot, mintha a kutya magától feszítette volna ki és elviszed egy menhelyre? Ennél még ott is jobb sora lenne és neked sem kéne tartanod a szomszédtól..
2011. szept. 29. 13:40
19/29 anonim válasza:
Tényleg, ez tök jó ötlet :-) lopd el. Ha nincsenek ott egész héten, biztos van lehetőség beosonni és egyszerűen elvinni onnan, mintha megszökött volna.
2011. szept. 29. 13:46
20/29 anonim válasza:
Azért azt ne gondoljátok, hogy van egy olyan szervezet az országban, hogy Az Állatvédők... Nagyon sok egyesület, alapítvány van, aki segíthet, némelyik tud és akar, némelyik meg nem, de egy alapján ostobaság minden elítélni.
Az Állatvédőrség pont azért alakult egyébként, hogy segítsenek minden állaton, amin jogilag lehetséges, és addig csapkodják az asztalt, amíg az állat élete jobb nem lesz. Sok állatvédő nem törődik ezekkel, hiszen van egy csomó rosszabb sorsú állat is, na meg nehéz rávenni a hatóságokat, hogy foglalkozzanak a dologgal - de azért nem lehetetlen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!