Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 hónapos Berni pásztorkutyusu...

3 hónapos Berni pásztorkutyusunk van - pár napja kaptuk. Mivel lenne célszerű etetnem, milyen tápot vegyek neki, illetve ilyesmit hogy konzerv, és kutyaszalámi jó-e ha adom neki?

Figyelt kérdés

Az igazság az, hogy nincs túl sok pénzünk, nem terveztük a kutyust, úgyhogy olyan megoldás érdekelne, ami neki is megfelelő lenne, és nekünk se telne túl sokba. Az előző tulaj Pedigree junior táppal, konzerv eledellel, és valamennyi maradékkal etette őt.

Vettem neki Tesco-s tápot, de nem nagyon van oda érte, amit persze meg tudok érteni.

2011. szept. 28. 23:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
és a josera economy 360 ft 1 kg. bőven benne van a határban amit írtál.
2011. szept. 29. 09:33
 12/15 anonim ***** válasza:
de van még 523ft 1kg ért a josera kids egyik változazat-zöld zacsis). egy éves koráig ha ezzel etetnétek az még jobb lenne, de az economy is jó.persze a kölyöktáp jobb, de az economy és zöldkagyló kombó az jobb.
2011. szept. 29. 09:36
 13/15 anonim ***** válasza:
Én az akitámnak Dog chowot szoktam venni, a 3 kilós kiszerelés 2300ft itt nálunk az Alpha zoo-ban. Az a 3 kiló táp elég kb. 2 hétre úgy, hogy szoktunk hozzá keverni maradékot vagy egy kis konzervet. Szóval egy hónapba egy 5-ösből megvan a kajáltatása. :)
2011. szept. 29. 09:46
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Van az a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve.. és ez sajnos tényleg így van a táp esetében is.

Annyit tudok tanácsolni én is, ha nincs pénzetek a kutyus megfelelő etetésére, tényleg adjátok tovább egy másik helyre :(

A nagy testű kutyáknak kölyök korban tényleg nagyon fontos a prémium v szuperprémium táp. Mi Royal Canint vettünk a bullmasztiff kutyusunknak, 15 kg-os kiszerelésben, ez 16eft körül volt, ez kölyök korban nagyon sokáig elég!!!! Általánosságban elmondható, hogy a silányabb minőségű tápokból többet írnak a napi adagnak, mint a prémium minőségű tápokból. Arról nem beszélve, hogy ha nem olyan tápot adsz neki, ami kellő mennyiségű vitamint tartalmaz, akkor vehetsz neki külön azt is.

Nagyon fontos, hogy a nagy testű kutyák kölyök korukban olyan tápot kapjanak, amiktől nem híznak el, nem nőnek hirtelen, mert a csontjai és az izületei fogják bánni és súlyos tízezreket-százezreket lehet fizetni a műtétekért! Mi úgy csináljuk, hogy a napi előírt mennyiség 2/3-át adjuk oda neki a tápból, mert emelett hozzászoktatjuk a többi kajához is, felnőtt korban pedig áttérünk a 1/2-1/2 etetésre.

2011. szept. 29. 12:53
 15/15 anonim válasza:
Sajnos 500ft/kg-os tápot nem nagyon találsz ami jót tesz a kutyusnak.:// A Tesco-s tápot felejsd el annyira nem értenek a kutyához mint én az egérhez! :) jó ez elég béna indok volt, de nem is tudokbsemmit az egerekről. Amúgy hogyha tényleg csak 500ft fér bele akkor ha marad hús, zöldség nyugodtan adjátok neki oda. Száraz tápba keverjetej valami rostot!!!
2013. júl. 26. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!