Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez a hatalmas yorkie...

Mi ez a hatalmas yorkie mánia? Miért mindenkinek kell mindenkinek ilyen kutya?

Figyelt kérdés
2011. szept. 25. 12:10
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
57%
persze nem mindenkinek divatból van... :) bár nekem személy szerint nem is tetszik. ízlések és pofonok, na... :)
2011. szept. 25. 12:52
 12/43 anonim ***** válasza:
95%

A kutyatartásban is van trend, sajnos.

A mi városunkban először az uszkárokat tartották, aztán a spánieleket(abból csak is zsemleszínű nőstényt+mindnek Sz-szel kezdődött a neve- főleg Szuzi és Szuszi volt sok), aztán jöttek a kis fehér kutyák, főleg a havanese-k, majd a kis fekete kutyák és most tartunk mi is a yorkiknál....

2011. szept. 25. 12:58
 13/43 anonim ***** válasza:
35%
Kb meddig él egy ilyen kutyus?? Mert én öregebb, alig "élő" Yorkit sosem láttam- gondolom egy max 6-7 évig élnek, az is csoda. Gondolom ez az ára a túltenyésztéseknek. Amit megspórol vele a gazdája (keveset eszik) azt behozza a vételi ára és a kutyaruhák(egyéb játékok, sz
2011. szept. 25. 12:58
 14/43 anonim ***** válasza:
38%
Kb meddig él egy ilyen kutyus?? Mert én öregebb, alig "élő" Yorkit sosem láttam- gondolom egy max 6-7 évig élnek, az is csoda. Gondolom ez az ára a túltenyésztéseknek. Amit megspórol vele a gazdája (keveset eszik) azt behozza a vételi ára és a kutyaruhák(egyéb játékok, szállító,stb), plusz még az a tény, hogy kevés ideig élnek.
2011. szept. 25. 12:59
 15/43 anonim ***** válasza:
58%
bocsi kétszer ment be, de a második a teljes szöveg
2011. szept. 25. 13:00
 16/43 anonim ***** válasza:
96%

Megvan a maga előnye egy ilyen fajta kutyának is. Kicsi, de nem a lusta típus, mivel Terrier. Lehet fésülgetni, ami egyeseknél előny, másoknak hátrányt jelent. Én spec. szeretem fésülgetni a kutyám (nekem nem Yorkshire terrierem van). Nincs nagy térigénye, könnyen "mobilizálható", például, ha orvoshoz kell vinni...stb. Nekem a nagy meló a Vizslámmal van, őt nem egyszerű orvoshoz vinni, főleg, ha teszem azt elájul, vagy fáj a lába...stb, kézben kell mondjuk vinni, az nem egyszerű, nekünk nincs kocsink, taxiba meg be se engedik, csak ha elöl, láb között ül, de ha rosszul van a kutya, úgy se fog odaülni. Szóval azért egy kicsi kutyával ez is könnyebb. Az meg csak a "plusz", hogy keveset eszik, még prémiumtápot is könnyen megveheted neki, mert sokáig be tudjátok osztani azt az 1 kg-ot is.

Én is ezen szempontok alapján választottam kistestű kutyát, csak én nem Yorkit.

A divat meg onnan fakad, hogy minél több helyen megfordulsz egy kutyával, annál több ember látja és "vet rá szemet". Az embereknek megtetszik. De aki csak külső alapján választ kutyát, az általában nevelésben és fegyelmezésben elhanyagolja. Ezért van ennyi neveletlen Yorki. Persze köztük is van kivétel. Meg a tinik körében söpör a legjobban a kutyadivat is. (mint minden más divat). Mikor én voltam általános iskolás, a Boston terrier és a Bichon-ok volt a divat. Az osztályban voltuk 37-en és ebből legalább 12 embernek volt Boston terrierje és legalább 10-nek volt Bichonja (nekem is).

Most a Yorki a divat, el kell fogadni, engem mondjuk nem is érdekel. Bár abból a szempontból igen, hogy ezek miatt a felelőtlen Yorkitartók miatt van megszólva az a normális gazdi is, aki megfelelően tartja a kutyáját. Az egyik szomszédomnak van Yorkija, folyton beszólnak neki az utcán. Én ezek a kötözködős emberek miatt nem választottam Yorkit magamnak, pedig nagy szerelmem volt a fajta. De amíg az embereknek ilyen a hozzállása és válogatás nélkül minden Yorki gazdit ba*ctatnak az utcán, addig számomra nem éri meg tartani ilyen fajtát.

2011. szept. 25. 13:19
 17/43 anonim ***** válasza:
93%
Sokan selejtnek tartják a yorkiet, és ez a szaporított kutyákra sok esetben igaz is. Közkedvelt, mert kicsi, és mutatós, épp csak azt felejtik el, hogy azért ez mégiscsak egy terrier, amit anno patkányfogásra, sót, még vadászatra is!! használtak. Kevesen tudják, de a kis méretnek is megvan az oka, és most itt tekintsünk el a mostanában igen elterjedt mini-mániától. A középkori Angliában ugyanis a munkásosztály-tagjainak (ha egyáltalán az anyagi helyzetük megengedte) tilos volt 7 inchnél nagyobb kutyát tartani, többek között azért, hogy ne tudják orvvadászatra használni. Ennek ellenére persze úgy szelektálták a kutyákat, hogy azok nemcsak patkány-fogásra (ez sem kis dolog!), de apróvadak vadászatára is alkalmasak voltak, sőt, a bányákban a sújtólég-jelzésére és még sok más dologra is használták őket. Szóval nem kellene őket ennyire lenézni a sok divatmajom miatt, mert igaz ugyan, hogy jó ideje nincs ilyen faladatuk, de attól még ők igazi kutyák az arisztokratikus külső alatt.
2011. szept. 25. 13:42
 18/43 anonim ***** válasza:
90%

Itt lehet még a fajta történetéről olvasni:

[link]

2011. szept. 25. 13:47
 19/43 anonim ***** válasza:
76%

Nekem yorkim van.

Szerintem nagyon szép, és hihetetlenül okos. Társasházban élünk, így nagytestűt nem tartanék jó szívvel. De majd egyszer szeretnék egy agarat is.

Igen, a yorki divatos. És? Nem értem, hogy miért kell ezen kiakadni, mindig vannak divatos fajták.

Staffordshire, német juhász, golden retriever, border collie, stb. Kistestűek között a yorki, westi, bichonok.

2011. szept. 25. 14:08
 20/43 anonim ***** válasza:
78%
azért ne szóld le kedves spicces, nem patkányok, oké? kis test, nagy szív és lélek, még nagyobb szeretet. ugyan úgy szeret az én Brúnóm engem, mint a tiéd téged. vagy jobban. erről ennyit. a szőréről meg annyit, hogy az övé is gyönyörű, hullámos, dús, ezüst és arany színű, ha rásüt a nap, csodálatos. kész. nem kell leszólogatni senki kutyáját, nem ők tehetnek róla, hogy mindenkinek ilyen van.
2011. szept. 25. 14:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!