Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért "felejtette" el a...

Miért "felejtette" el a szobatisztaságot a kutyám?

Figyelt kérdés
Van egy 9-10 hónap körüli aprócska befogadot belga griffon szerű kiskutym. Amikor hozzánk kerüllt néha volt gond azzal, h bepisillt, bekakilt. Amikor rajtakaptam grabancrázás "veszekedés stb" Utánna jó lett a helyzet, reggel kapott enni, és este késön is kivittem. Amint kiér azonnal alkezdi végezni a dolgát. Viszont az utóbbi időben fogja magát és automatice a szoba felé kezd el menni ha dolga van. Már odáig fajullt a helyzet, h az ágyamba is pisilt 2X- pedig ő is ott alszik a lábamnál. este 11kor és kb reggel fél 7 kor van kiengedve.napközben meg szinte egész nap kint van. Az előéletéről semmit nem tudok, de nem hiszem h rossz helyen lett volna vagy bántottk volna. Mit tudnék csinállni vele? A kutya egyébként szuka, a macskával próál domináns lenni. Nem hiszem h ez jelölés lenne mert mindíg elég sokat produkál. De tudja h megkaparja az ajtót azonnal kiengedem, a bejövetelnél is így van. Lehet bosszú amiért itthon hagyom ha nem tudom magammal vinni?
2009. ápr. 26. 09:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Minden kutyánál eljön egy ilyen "serdülő" korszak, mint a tiniknél, hogy próbálgatja meddig mehet el! Az én kutyám 8-9 hónaposan produkálta ezt. Szigorúan kell ezeket a dolgokat kezelni, mert ha nem teszed el fog szemtelenedni. Ezen nem azt értem, hogy verd el! Ha rosszat csinál büntesd meg ahogy szoktad, rángasd meg a grabancát. Viszont ha kint pisil, kakál, dícsérd meg ugyan úgy, mint kölyök korában. Sok sikert!
2009. ápr. 26. 11:39
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
igazat adok az előttem szólónak. De a "bosszú" kifejezés azért erős; szerintem a kutya nem az a bosszúálló típus :)
2009. ápr. 26. 12:53
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Ez egy kis mocsok ám:-) simán kinézem belőle, hogy csakazértisidehogyozokneked... de remélem tényleg csak serdül. Ha rajtakapom büntetem.. de ha nem? Akkor odaviszem, és megszídom, és kirakom... akkor már nem rázom a grabancát.

2009. ápr. 26. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!