Melyik kutya tanulja meg leghamarabb a szobatisztaságot?
Teljesen mindegy a fajta.
A legfontosabb a gazdi hozzáálása,türelme és a módszere.
az udvaron tartott :)
,,,,,
nem függ fajtától, csakis attól,hogy mennyire következetesen neveli a gazdi.
ugyanabban az időben , lehetőleg ugyanoda,és a kutya tudni fogja a dolgát.
4-6 hónaposan a legtöbb kutya szobatisztává válik, persze gazdától függ.
a stressz-elő, rosszul szocializált kutyák sokszor 2 évesen sem, de ez nem a kutya hibája.
a párom nagymamájának adtunk egy bernáthegyi kiskutyust otthonról, akkor volt kb. 8 hetes. Mivel mondtuk neki, hogy a kaja után kb. 10 percen belül kakil és vigye ki akkor, így a kaki elég hamar kikerült, a pisi nehezebb ügy volt, de kb. 2-3 hét alatt megtanulta azt is, és már kikéretszkedik. Igaz kertes házban vannak, így könnyebb kiengedni. most hogy már 4 hónapos a nap nagy részét kinnt tölti, viszont éjszakára bekéretszkedik aludni. Szóval amire figyelj az az , hogy etetés után vidd ki rögtön, amíg nem kakil maradj is kinnt vele, és ha látod hogy pisilni készül akkor is. Természetesen, dícsérd meg ha kinnt végzi a dolgát.
A szobakutyákat úgy hallottam, hogy még alomra is lehet szoktatni, mint a macskákat, de erről nincs tapasztalatom.
Nekem a nagy bernáthegyijeim soha nem laktak bennt, de ha mondjuk be vannak zárva a garázsba, vagy kiállítás előtt este fürdetés után bennt alszanak soha nem piszkítanak be. Sőt a kennelbe se. Mondjuk én szabadon tartom őket az udvarban, mindezt teljesen egyedül "tanulták" meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!